Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

12 Απρ 2011

Όλοι μαζί σε δράση, να σώσουμε τα δάση

Εκδήλωση για το περιβάλλον
Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, ως αειφόρο σχολείο, στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν σαν στόχο να αναπτύξουν στους μαθητές οικολογική συνείδηση για να μπορούν να δρουν και να συμπεριφέρονται ως ..
οικολογικά συνειδητοποιημένοι πολίτες, κατευθύνουν τους μαθητές να ψάξουν, να προβληματιστούν, να πειραματιστούν, να οργανώσουν και να πάρουν ενεργό μέρος σε δράσεις για να μπορέσει να διασωθεί τελικά αυτός ο υπέροχος πλανήτης που τους ανήκει.


Μια τέτοια δράση είναι αυτή που οργάνωσε η Δ΄ τάξη του σχολείου μας το Σάββατο 9 Απριλίου, από τις 10:00 ως τις 12:00, στον πεζόδρομο Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Οι μαθητές στην προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες μας, μοίρασαν έντυπα τα οποία δημιούργησαν μόνοι τους, με κεντρικό δίλημμα «Διάλεξε πού θέλεις να ζεις» παρουσιάζοντας με δικές τους ζωγραφιές όμορφες αλλά και αρνητικές εικόνες του περιβάλλοντος, έκαναν πικετοφορία, ‘’δραματοποίησαν ‘’ παίζοντας καθημερινά περιβαλλοντικά προβλήματα, δίνοντας έτσι απλές καθημερινές συμβουλές – προτάσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για να υπάρχει ελπίδα και αύριο για τον πλανήτη μας .

Επειδή πιστεύουμε ότι «κάθε μέρα πρέπει να είναι ημέρα περιβάλλοντος» ας στηρίξουμε όλοι την προσπάθειά τους!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη