7 Απρ 2011

"Κρείτον το σιγάν του λαλείν" κυρία Αλίρη

Για την πρόσληψη υποψ.δημάρχου που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, στον (κρατικό) Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης
Επιστολή αναγνώστη
Η κ.Χριστίνα Αλίρη υποψήφια δήμαρχος (υποστ. ΠΑΣΟΚ) Ωραιοκάστρου είναι γνωστή για την πολιτική της απειρία, αλλά φαίνεται πως έχει αποκτήσει και..
 αμετροέπεια.
Εκτίθεται και εκθέτει τους πολιτικούς ευεργέτες της, αγνοώντας αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι, ότι για μερικά πράγματα "κρείτον το σιγάν του λαλείν ", και την παροιμία που λέει ότι "στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί".
Με πρόσφατη ανακοίνωση της στα τοπικά ΜΜΕ και sites του Ωραιοκάστρου  απαντά σε φημολογούμενες κατηγορίες σε βάρος της από την πλευρά του Δημάρχου Ωραιοκάστρου, ότι διορίστηκε από το κόμμα σε καλά αμειβομένη θέση στο Λιμάνι – ΟΛΘ.
Προσπαθεί να υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας λέγοντας ότι το Δ.Σ. «ορίζεται κατόπιν επιλογής των προσώπων από τους μετόχους του Ο.Λ.Θ. Η επιλογή των προσώπων έγινε με βάση τις σπουδές τους, τις γνώσεις τους καθώς και την ικανότητά τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που έχει το διοικητικό συμβούλιο» (ξεχνάει το περίφημο opengov).Φυσικά δεν μας λέει ότι την πλειοψηφία των μετοχών του ΟΛΘ την κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή η Κυβέρνηση, δηλαδή το κόμμα. Για τις υπονοούμενες δικές της «σπουδές, γνώσεις και ικανότητα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που έχει το Δ.Σ.» απλά γελάμε.

Αποκρύπτει επίσης ότι δεν είναι απλό μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΘ με την όχι και τόσο χαμηλή αμοιβή που ασαφώς αναφέρει, αλλά συγχρόνως έχει οριστεί και ως μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Τμήματος Εσωτερικού ελέγχου του ΟΛΘ (εδώ) με άλλη επιπλέον αμοιβή (πόσο αλήθεια;), με συμμετοχή σε επιτροπές (πόσες και με τι αμοιβή;). Πάντως αποκρύπτει λίγο άκομψα ότι τοποθετήθηκε στον ΟΛΘ με πλήρη απασχόληση ουσιαστικά και με «καλές» ετήσιες αποδοχές συνολικά. Κάθε διάψευση δεκτή αρκεί να συνοδεύεται από το εκκαθαριστικό της εφορίας ή τη βεβαίωση των πάσης φύσεως αποδοχών της από τον ΟΛΘ.

Παραθέτει βιογραφικά στοιχεία μελών του Δ.Σ. του ΟΛΘ, με σοβαρή εμπειρία και σπουδές,
αφήνοντας να προκύψει το συμπέρασμα ότι και αυτή «αξιοκρατικά» τοποθετήθηκε εκεί. Αποκρύπτει όμως τα δικά της ανύπαρκτα προσόντα (ένα απλό πτυχίο και μηδέν εμπειρία).

Αναφέρει τα ονόματα των διορισμένων μελών και «καρφώνει» την πολιτική και οικονομική τους «ταυτότητα»:
Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος, είναι ο πρώτος τη τάξει συνεργάτης του Υπουργού Ε.Βενιζέλου, γνωστός σε όλη τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.
Όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί φίλοι του επίσης. Ο ένας (καθηγητής Β.Α.) είναι στη λίστα στήριξης της υποψηφιότητας του Ε.Βενιζέλου (εδώ), ο Αντιδήμαρχος Συκεών και η ίδια πολιτικά τέκνα και στενά στελέχη του πολιτικού του γραφείου.
Οι δύο όμως (Α.Χ. και Τ.Χ.) έχουν και μια ιδιότητα ακόμα, εξίσου σοβαρή, είναι στελέχη με στενή σχέση με την τράπεζα Πειραιώς, με ότι αυτό συνεπάγεται για αυτούς που βλέπουν πίσω από τη βιτρίνα και η κ.Αλίρη, που μάλλον δε βλέπει, τους αποκαλύπτει, εκθέτοντας την όλη κατάσταση και τα συμφέροντα που διαπλέκονται.

Κρίμα που μια νέα γυναίκα με φιλοδοξία να προσφέρει στον τόπο της, αντί να αποδεχθεί την ετυμηγορία του λαού, αναλίσκεται σε επουσιώδη που την εκθέτουν.

Εξ΄άλλου είναι καθολική η πρακτική του διορισμού πολιτικών στελεχών σε διοικητικές θέσεις του κράτους από τις Κυβερνήσεις. Το πολιτικά έντιμο είναι να το αποδέχεσαι χωρίς παιδαριώδεις δικαιολογίες, προσπάθειες φτιασιδώματος (opengov κλπ) και μισές αλήθειες.

Εξάλλου όπως λέει ο λαός «καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή».

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
dautbalis@gmail.com


Η απάντηση της Χριστίνας Αλίρη στις αιτιάσεις περί "ρουσφετολογικής" πρόσληψής της στον Ο.Λ.Θ.

Για πολλοστή φορά η διοίκηση Σαραμάντου μου επιτίθεται λέγοντάς μου ότι είμαι διορισμένη από το «κόμμα» αμειβόμενη με υψηλό μισθό.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν αποφάσισα να απαντήσω στις ψευδείς δηλώσεις τους.
Από το Μάιο του 2010 αποτελώ μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τον Πρόεδρο Αγγελούδη Στυλιανό με πτυχίο Νομικής και Δημοσίου Δικαίου, από τον Αντιπρόεδρο Παπαιωάννου Κων/νο Διευθυντή της Τράπεζας Ελλάδος, από τον Αντωνιάδη Χριστόδουλο (μη εκτελεστικό μέλος) δικηγόρο και περιφερειακό διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς,
από τον Αντωνόπουλο Βασίλειο (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος) ομότιμο Καθηγητή της Νομικής του Α.Π.Θ.,
από τον Τοπαλίδη Χαράλαμπο (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος), Μαθηματικό και Διδάκτορα Οικονομικών και από τον Σαουλίδη Αντώνιο(μη εκτελεστικό μέλος), Δικηγόρο με μεταπτυχιακούς τίτλους και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Συκεών.

Η αμοιβή μας, όπως και η αμοιβή όλων των μελών των διοικητικών συμβουλίων είναι ανά συνεδρίαση και φτάνει τα 530 ευρώ εφόσον παραστούμε σε όλα τα διοικητικά συμβούλια του μήνα. Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε στις 28 Μαΐου του 2010, έχει θητεία 5 χρόνια και ορίζεται κατόπιν επιλογής των προσώπων από τους μετόχους του Ο.Λ.Θ.. Η επιλογή των προσώπων έγινε με βάση τις σπουδές τους, τις γνώσεις τους καθώς και την ικανότητά τους να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις που έχει το διοικητικό συμβούλιο.

Μακάρι άνθρωποι με αυτές τις γνώσεις και τις ικανότητες να όριζαν την τύχη του Δήμου μας. Σε αυτό το σημείο να παραθέσω ότι ο Ο.Λ.Θ. έχει αποταμιευτικό 72 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρέη του Δήμου ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει εξίσου έσοδα από πολλές πηγές (λατομεία, δημοτικά τέλη, ευρωπαϊκά προγράμματα, δημοτική περιουσία κ.α.). Μάλιστα, οι μισθοί των αντιδημάρχων καθώς και των ειδικών συμβούλων του Δημάρχου, υπερβαίνουν τα 2000 ευρώ ανά μήνα. Από τα μέλη που απαρτίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Θ. μπορείτε όλοι σας να βγάλετε συμπεράσματα για το αν και κατά πόσο όλοι εμείς ‘‘διοριστήκαμε’’ και μάλιστα με αναξιοκρατικά κριτήρια.

Με εκτίμηση
Αλίρη Χριστίνα
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη