11 Απρ 2011

Hμερίδα στο πλαίσι0 του Ευρωπαϊκού Έργου CIVITAS CATALIST


Tο Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Σύνδεση του Διεθνούς Αερολιμένα Θεσσαλονίκης ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’ με το μελλοντικό δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς της Θεσσαλονίκης: Πρωτοβουλίες και εμπειρία από την ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε Ευρωπαϊκές πόλεις». Η Ημερίδα θα λάβει χώρα την..
Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2011, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.
Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έργου “CIVITAS CATALIST”, του οποίου την υλοποίηση ανέλαβε το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης κάνοντας την Θεσσαλονίκη, διαμέσου του ΣΑΣΘ την πρώτη ελληνική πόλη που εντάχθηκε στο πρόγραμμα CIVITAS λαμβάνοντας Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Η πρωτοβουλία CIVITAS (CIty-VITAlity-Sustainability) αποσκοπεί στην προώθηση καινοτόμων και βιώσιμων δράσεων και παρεμβάσεων για καθαρότερες και καλύτερες συγκοινωνίες στις πόλεις, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της κινητικότητας των πολιτών, με τη χρήση καθαρών μέσων και καυσίμων για τις αστικές μεταφορές.
Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, το ΣΑΣΘ διερεύνησε τη σύνδεση μεταξύ του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και του τερματικού Σταθμού της επέκτασης του Μετρό προς Καλαμαριά στην περιοχή της Μίκρας με ηλεκτροκίνητο μέσο σταθερής τροχιάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύνδεση του αεροδρομίου με τον τερματικό Σταθμό του Μετρό στη Μίκρα, ή με μελλοντικό δίκτυο μέσω σταθερής τροχιάς, προβλέπεται από το Προκαταρκτικό Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών Μεταφορών που έχει συντάξει το Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων.
Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων της πόλης καθώς και εμπειρογνωμόνων ευρωπαϊκών πόλεων που συμμετέχουν στο Έργο, θα γίνει παρουσίαση των πρωτοβουλιών προώθησης των Δημόσιων Μαζικών Μεταφορών καθώς και παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΣΑΣΘ www.sasth.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη