29 Απρ 2011

Μπράβο ΕΡΤ για το HD ματς Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, που μας χάρισες


Όποιος έτυχε να δει το πρόσφατο ματς Ρεάλ – Μπαρτσελόνα, σε μετάδοση Full HD, δηλαδή σε ανάλυση 1080p, από την τηλεόραση της ΕΡΤ αισθάνθηκε ότι έκλεψε λίγο ζωή από το μέλλον. Καμία απολύτως σχέση δεν έχει η εικόνα αυτή με....
τη φόρμα MPΕG4, που μεταδίδει ψηφιακή εικόνα με ανάλυση 720p.

Μια υπέροχη εικόνα 16:9, με απόλυτη πιστότητα χρωμάτων και μεγάλη ευκρίνεια, όπου διέκρινες ακόμα και τις ραφές στις μπλούζες των ποδοσφαιριστών, καθώς και τον ιδρώτα στο πρόσωπό τους. Δεν ξέφευγε ούτε χιλιοστό χρώματος ή σκιάς γύρω από το περίγραμμα των αντικειμένων. Απίστευτο θέαμα που ξεπερνούσε ακόμα και τα καλύτερα γραφικά των PC. Αισθανθήκαμε σαν να ήμασταν μέσα στο γήπεδο και να βλέπαμε τους παίχτες ολοζώντανους μπροστά μας. 

Μπράβο στην ΕΡΤ που έχει αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία και στον κ. Ταγματάρχη, αν και δεν τον γνωρίζουμε καθόλου.

Αυτή η προσπάθεια της ΕΡΤ υποδεικνύει το πως θα έπρεπε να λειτουργεί στην πραγματικότητα ένα παραγωγικό και κοινωνικό κράτος που σέβεται τους πολίτες του και τα χρήματά τους. Η ενέργεια αυτή της ΕΡΤ δείχνει πως μπορεί να συνυπάρξει η ιδιωτική με την κρατική πρωτοβουλία και όχι να υπάρξει γενικό ξεπούλημα. Δείχνει ότι μπορεί το κράτος να τραβάει τις εξελίξεις εκεί ακριβώς όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν μπορεί ή δεν ενδιαφέρεται και όχι να αναμένει ολόκληρος ο λαός πότε θα αποσβέσει τις επενδύσεις της η ιδιωτική πρωτοβουλία, για να πάμε παρακάτω. Δείχνει ότι μπορεί η πολιτεία να ενδιαφέρεται όχι μόνο για το ζην αλλά και για το ευ ζην των πολιτών της.

Ελπίζουμε η Πολιτεία να συνεχίσει την προσπάθεια και να μην υποχωρήσει με τίποτα σε όσες πιέσεις και αν δεχτεί.  

Και πάλι μπράβο.
Έτσι τα χρήματά μας πιάνουν τόπο, όπως θα έπρεπε να γίνεται πάντα.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη