Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

12 Απρ 2011

Συνέντευξη τύπου της RYANAIR για την άφιξη της πρώτης πτήσης της στη Θεσσαλονίκη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε σήμερα στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε από την αεροπορική εταιρεία RYANAIR για την άφιξη της πρώτης πτήσης της στη Θεσσαλονίκη, ως αν. Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ
Θεσσαλονίκης.

Κατά την εισήγησή του ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η προσέλκυση νέων πτήσεων στη Θεσσαλονίκη, στην ανάγκη να υπάρξει ένα συγκεκριμένο branding για το τουριστικό προϊόν που λέγεται Θεσσαλονίκη και στην προσπάθεια για ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού στην πόλη. Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη για βελτίωση των τουριστικών υποδομών του νομού και στην ανάγκη να επενδύσει η Θεσσαλονίκη στον τουρισμό για να υπάρξει ανάπτυξη στο νομό.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

«Σήμερα υποδεχόμαστε στη Θεσσαλονίκη τους πρώτους επιβάτες της RYANAIR και μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν σταδιακά οι πτήσεις για όλους τους προορισμούς που θα συνδέονται με τη Θεσσαλονίκη. Επιτρέψτε μου να αναφέρω ότι παρόλο που η αρχική πρόβλεψη ήταν για τέσσερις πόλεις, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Όσλο και Στοκχόλμη σε πολύ σύντομο διάστημα και πριν καν ξεκινήσουν οι πτήσεις για τους παραπάνω προορισμούς, προστέθηκαν τρεις ακόμα, το Μιλάνο, η Ρώμη και η Φρανκφούρτη, από την οποία και καταφτάνει σε λίγο η πρώτη πτήση της RYANAIR στην πόλη μας.
Η εξέλιξη αυτή μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να απευθυνθούμε και σε άλλες δυναμικές αγορές, όπως αυτές της Ιταλίας και της Γερμανίας και να ενισχύσουμε την τουριστική κίνηση προς την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Και συγχρόνως, δίνουμε τη δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής μας να ταξιδέψουν απευθείας, γρήγορα, χωρίς ανταποκρίσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις, ανατρέποντας τον γενικότερο αποκλεισμό στον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ είχε περιέλθει η Θεσσαλονίκη.

Το επόμενο βήμα, το οποίο όμως για μένα είναι εξίσου σημαντικό, είναι η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών που θα μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε πραγματικό τουριστικό προορισμό. Γιατί ξέρετε όλοι σας ότι στο κομμάτι αυτό υστερούμε σημαντικά. Με τη δρομολόγηση των νέων πτήσεων και το άνοιγμα που επιχειρούμε σε χώρες όπως το Ισραήλ, η Ρωσία και η Τουρκία η ανάγκη αυτή γίνεται πιο επιτακτική.
Ως Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκινήσαμε με την ανάληψη των νέων μας καθηκόντων, θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις αεροπορικές αυτές συνδέσεις για να φέρουμε περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή μας από τους νέους αυτούς προορισμούς.

Καταλήγοντας, θέλω να επισημάνω ένα τελευταίο σημείο, το οποίο έχει να κάνει με το συνεδριακό τουρισμό. Ήδη προχωράμε στην ενσωμάτωση του TCVB μέσα στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης, με σκοπό να επαναδραστηριοποιηθούμε στην προσέλκυση συνεδρίων στην πόλη μας και να επανακτήσουμε τη θέση που κατόρθωσε η Θεσσαλονίκη να κατακτήσει μέσα στις πρώτες εκατό πόλεις διεξαγωγής συνεδρίων το 2007.
Η βούλησή μας αυτή ενισχύεται από τη δρομολόγηση των πτήσεων της RYANAIR καθώς δίνεται η δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε επιπλέον προορισμούς και ειδικότερα προορισμούς με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα που έχουν έντονη παρουσία στη διοργάνωση συνεδρίων.
Παράλληλα, θέλουμε να συμμετέχουμε στις δύο μεγάλες εκθέσεις για το συνεδριακό τουρισμό της Βαρκελώνης και της Φρανκφούρτης και για το λόγο αυτό έχουμε ζητήσει τη συνδρομή του Υπουργείου για την κάλυψη των δαπανών του περίπτερου μας μέσα από τον ΕΟΤ».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη