15 Απρ 2011

Σημεία ομιλίας από την εισήγηση του Στράτου Σιμόπουλου στην εκδήλωση ThessalonikiForward


"Σε μία εποχή κατά την οποία το πολιτικό σύστημα, οφείλει να αποδείξει ότι διαθέτει ιδέες, προτάσεις και τρόπους ικανούς να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από τη σημερινή οικονομική κρίση, έρχεται ένα κόμμα και μάλιστα της αντιπολίτευσης να δηλώσει έμπρακτα ότι μπορεί να συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή. Η έννοια του συγκεκριμένου, για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι, βέβαια, πρωτόγνωρη, αλλά εμπεδώνεται σταδιακά σε...
όλο και μεγαλύτερο τμήμα της κομματικής ιεραρχίας. Άλλωστε η εντολή του Προέδρου είναι σαφής: «Η κριτική ή η θέση πρέπει να συνοδεύεται με πρόταση. Μόνο έτσι η πολιτική μας θα αποκτά αξιοπιστία».

Συνοδοιπόρο σε μια παρόμοια κατεύθυνση, έχουμε, ταυτόχρονα και την πεποίθησή μας ότι η πολιτική πρέπει να επικεντρώνεται στην ουσία, στο αποτέλεσμα και ότι η επικοινωνία είναι χρήσιμη όταν εξυπηρετεί τον πραγματικό στόχο της πολιτικής, που πρέπει να είναι η λύση των κοινωνικών προβλημάτων και η άνοδος του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, συμπεριλαμβάνοντας σ’ αυτό όχι μόνο το οικονομικό, αλλά και το μορφωτικό και το πολιτιστικό.

Μια τέτοια προσπάθεια είναι και η πρόταση ThessalonikiForward, η οποία απευθύνεται σε όλους τους Θεσσαλονικείς και αφορά στο στόχο να καταστεί η πόλη τουριστικός προορισμός με αποτελέσματα προφανή για όλη την ανάπτυξή της, κυρίως όμως για τη βελτίωση της οικονομικής θέσης των επαγγελματιών της και κατ’ επέκταση του εργατικού της δυναμικού. Το ThessalonikiForward είναι μια πρωτοβουλία που βασίζεται στη γνώση των τοπικών συνθηκών και στην άποψη ότι υπάρχουν και ιδέες οι οποίες για να γίνουν πραγματικότητα δεν απαιτούνται πόροι.

Η πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα της προεργασίας που γίνεται πριν τη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της πόλης με τον Πρόεδρο
Τι είναι όμως η πρόταση ThessalonikiForward; Είναι ένα εργαλείο τουριστικής προβολής, που για να επιτύχει το στόχο του αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες εξελίξεις της κοινωνικής δικτύωσης (social media).
Πρόκειται ουσιαστικά για μια καμπάνια της τουριστικής προβολής της Θεσσαλονίκης στο διαδίκτυο και στηρίζεται στην ιδέα ότι από τη Θεσσαλονίκη στέλνονται καθημερινά προς το εξωτερικό χιλιάδες mails. Επιθυμώ να καταστήσω σαφές, ότι δεν επιχειρούμε να υποκαταστήσουμε τους φορείς της πόλης, αλλά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί τους, διότι ο κατακερματισμός και η αδυναμία συντονισμού έχουν οδηγήσει τη Θεσσαλονίκη στην απώλεια πολλών ευκαιριών.
Η πρόταση, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Thessaloniki Forward από τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα αποτελεί προσκλητήριο για συστράτευση φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών, ώστε να μπορέσει η πόλη να αναπτυχθεί. Δεν παραγνωρίζουμε βέβαια, ότι ο τουρισμός και η τουριστική προβολή της πόλης αποτελούν μόνο έναν παράγοντα για την ανάπτυξή της και θα δώσουν αποτελέσματα μόνο εφόσον ενταχθούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο υποδομών και δράσεων που έχει ανάγκη η πόλη.

Δεν βλέπουμε τα προβλήματα με κομματικό μανδύα, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, είμαστε εδώ για να συστρατευθούμε με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και να συμβαδίσουμε με ό,τι πιο δημιουργικό διαθέτει η πόλη μας. Αυτή θα επιθυμούσαμε να είναι και η ουσιαστική συμβολή μας στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης που γιορτάζουμε την επόμενη χρονιά".

(Ο Στράτος Σιμόπουλος είναι επιχειρηματίας και αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της ΝΔ)
Ολόκληρη την ομιλία του κυρίου Σιμόπουλου μπορείτε να τη διαβάσετε στο blog του:   www.efsimopoulos.gr

δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση, εδώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη