11 Μαΐ 2011

Με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπιστούν οι κλοπές καλωδίων του ΟΣΕ;

Ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης
Το βράδυ της 8ης προς 9η Μαΐου, παρά τις διθυραμβικές ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών από τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και Προστασίας του Πολίτη, για πάταξη του φαινομένου κλοπής καλωδίων από τις..
 σιδηροδρομικές γραμμές και τη σύλληψη των υπευθύνων, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες δολιοφθορές στο δίκτυο ηλεκτροκίνησης του Ο.Σ.Ε. στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Σίνδου-Λάρισας.


Σε επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησαν τεχνικοί της εταιρείας, διαπίστωσαν βλάβη που εκτείνεται σε μήκος ενός, περίπου, χιλιομέτρου της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πρόκειται για ενέργεια οργανωμένου, εξειδικευμένου και ειδικά εξοπλισμένου κυκλώματος, καθώς η ηλεκτροδοτούμενη γραμμή βρίσκεται υπό μόνιμη τάση 250.000 βολτ. Αποτέλεσμα της κλοπής ήταν να διακοπούν όλα τα δρομολόγια των τρένων, προς αποφυγή ατυχήματος.

Επειδή οι συνεχείς κλοπές καλωδίων, που είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς φύλαξης των υποδομών του ΟΣΕ, δημιουργούν προβλήματα στην εκτέλεση των δρομολογίων, αλλά και εκτεταμένη οικονομική ζημία στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας.

Επειδή εικόνες όπως οι παραπάνω οδηγούν στην περαιτέρω απαξίωση του Οργανισμού, ειδικά σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση προσπαθεί να τον παρουσιάσει περισσότερο ελκυστικό σε ενδεχόμενους επενδυτές.

Επειδή το συγκεκριμένο γεγονός εντείνει τις εικόνες απαξίωσης για τη χώρα μας, στο σύνολό της.

Ερωτώνται ο αρμόδιοι κ. Υπουργοί:

Με ποιο τρόπο προτίθενται να αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα φαινόμενα κλοπής εξοπλισμού από το δίκτυο ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ;

Τρίτη 10 Μαΐου 2011 Ο Ερωτών Βουλευτής
Σάββας Ι. Αναστασιάδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη