21 Μαΐ 2011

Συναγερμός στα Μάταλα για τους ...χίπιδες

Υπάρχουν το 2011 "χίπηδες"; Υπάρχουν και θα συναντηθούν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα Μάταλα
+ βίντεο: Τι λένε οι Κρητικοί
Συναγερμός στα Μάταλα εν αναμονή της άφιξης των χίπηδων! Οι αστυνομικές δυνάμεις των Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης βρίσκονται επί..
 ποδός λόγω του reunion των βετεράνων «παιδιών των λουλουδιών», που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή από 11 έως 13 Ιουνίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ήδη έχουν στα «σκαριά» ένα σχέδιο το οποίο θα εγγυηθεί την ασφαλή διαμονή των εκατοντάδων επισκεπτών που αναμένεται να «πλημμυρίσουν» την περιοχή κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις της Μεσαράς δεν αρκούν στην περίπτωση που υπάρξει πληθώρα επισκεπτών, γι’ αυτό πρόκειται να ζητήσουν ενισχύσεις από το Ηράκλειο, αλλά και από όμορες αστυνομικές διευθύνσεις, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Οι επικεφαλής αξιωματικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος έχουν κάνει μία πρώτη συνομιλία με τη δήμαρχο Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, ενώ αναμένεται να συναντηθούν και με φορείς της περιοχής προκειμένου να ενημερωθούν για τις πληρότητες σε καταλύματα και ξενοδοχεία, έτσι ώστε να έχουν μία πρώτη εικόνα για τον αριθμό των επισκεπτών.

Η αστυνομία έχει κάνει σχεδιασμό για την ομαλή κυκλοφοριακή κίνηση και τη διευκόλυνση όλων όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν τα Μάταλα εκείνες τις ημέρες, τοποθετώντας άνδρες στους δρόμους για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία αλλά και να πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους σε ελέγχους για μέθη.

Μάλιστα, αστυνομικοί με πολιτικά αναμένεται να βρίσκονται στους χώρους των εκδηλώσεων και ιδίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, για την αποφυγή χρήσης ναρκωτικών. Τέλος, τα επόμενα εικοσιτετράωρα οι αστυνομικές αρχές θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις και με αξιωματικούς του Λιμενικού για τη διάθεση σκαφών κατά τη διάρκεια ττου τριημέρου, ώστε εκτός από την ασφάλεια που θα παρέχεται από ξηράς, να παρέχεται ανάλογη και από θαλάσσης.

Οπως είπε μιλώντας στην «Espresso» η κυρία Πετρακογιώργη, «θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίσουν την άνετη και ασφαλή διαμονή τόσο των συμμετεχόντων στο γεγονός όσο και των επισκεπτών που θα βρίσκονται εκείνη την περίοδο στην περιοχή, ενώ προέχει και η ασφάλεια και η ηρεμία των μονίμων κατοίκων.

Ηδη έχουμε κάνει τις απαραίτητες συνεννοήσεις με την αστυνομία και αναμένουμε την ενημέρωση για το τι ακριβώς θα συμπεριλάβουν τα μέτρα».

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις συμμετοχής των πρώην χίπηδων έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και όπως έχει γίνει γνωστό από τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων στο θέρετρο του Ηρακλείου με τις διάσημες σπηλιές και στην ευρύτερη περιοχή, εκείνο το τριήμερο δεν θα πέφτει καρφίτσα!

Μάλιστα, τουλάχιστον έξι μέσα μαζικής ενημέρωσης από Αυστρία και Γερμανία πρόκειται να δώσουν το παρών προκειμένου να καλύψουν το φεστιβάλ για τους χίπηδες όλου του κόσμου, που εμπνεύστηκαν ο Γερμανός δημοσιογράφος Αρν Στροχμάγιερ και ο συμπατριώτης του εκδότης Τόμας Μπάλιστιερ.

εσπρεσο

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη