4 Μαΐ 2011

Ένα σχόλιο για το "στημένο παιχνίδι Παπανδρέου-ΔΝΤ"

Αγαπητο taxalia

To κειμενο που εγραψα είναι σε απαντηση της αναρτησης με τιτλο «Το παιχνιδι ήταν στημενο» (εδώ) σχετικά με την αποκάλυψη του κ. Λ. Λαζόπουλου στην εκπομπή του αλλά και τα σχόλια τα οποία έκανε.
Ωραια. Πες οτι ηταν προδιαγραμμενο στο μυαλο του. Προφανως ειχε γνωση της καταστασης την οποία δεν την κατασκευασε μονος του αλλα του την "εδωσαν" σε αδρες εστω γραμμες οι "εγκαταλείποντες".

Ημασταν δηλαδη στο σημειο μηδεν όπου εκλεισαν οι κάνουλες των δανειστων και δεν μπορουσαμε να λειτουργησουμε εστω στοιχειωδως το κρατος.

Μπορει να μου πει κανεις καποια αλλη λύση η οποία στο σημειο που φτασαμε δεν θα ταπεινωνε το βιοτικο μας επιπεδο?

Τι θα μπορουσαμε να κανουμε?

-Μηπως να αλλαζαμε δανειστη-τοκογλυφο?

-Μήπως να γινομασταν μια πιο αυτοδυναμη χωρα απο τη μια μερα στη αλλη μεσω της κατακορυφης αυξησης της ντοπιας παραγωγης και της "κοινωνικοποιημένης" εκμετάλλευσης των δημόσιων πόρων ?

Αυτη η μελέτη μαλλον θα πρέπει να δωθει με απευθειας αναθεση στο ΚΚΕ για να μας πει ποσο θα στοιχισει τελικα και πως θα ελεγχεται η απόδοσή του.

Αναρωτιέμαι γιατι παραπονιομαστε οταν επι δεκάδες χρονια πιστευαμε οτι έχουμε "κατακτήσει" ενα βιοτικο επιπεδο το οποίο τελικα ήταν φτιαγμενο πάνω σε δανεικα που δεν μπορουσαν να αποπληρωθούν.

Μακρια απο μενα η σχεση με την χουντα αλλα ειναι αληθεια οτι η χουντα αφησε ενα εξυπηρετήσιμο χρεος.

Οταν πολιτικέ δε σκεφτεσαι οτι τα λεφτα που μοιραζεις για τη "γιαλαντζι" ανάπτυξη δεν αποφέρουν απόσβεση τοτε εγκληματεις σε βάρος του μαλακα πολιτη που καλειται σήμερα να πληρωσει τα σπασμενα που ηταν δωρακια στους υμέτερους.

Ερωτω γιατι δεν γινεται εισαγγελικη έρευνα για τους πολιτικους ή διοικητικούς υπαλληλους που αποφάσισαν την αγορά τοξικών κρατικων ομολόγων δινοντας ζεστα λεφτα και παιρνοντας κωλοχαρτα. Αυτα τα λεφτα μοιρασαν οι πολιτικοι σε καθε μορφης δανεια, εξοπλισμούς κλπ. Να πως εγιναν τα δουλεμενα με ιδρωτα λεφτα του λαου κωλοχαρτα.

Κυριε Λαζοπουλε θέλω να απευθυνθω σε σενα και να σου πω οτι ασκεις μια απο τις αρχαιοτερες πολιτικές πράξεις. Την κολακεια. Λες αυτά που θελει να ακουσει ένας λαος που υποφερει. Αν δεν εισαι μονο κολακας αλλα και οραματιστης θέλω στις επομενες εκπομπές σου να λες και το τι θα πρέπει να γινει για να βγουμε απο την κριση. Δε μου φτανει μονο να μπουνε στη φυλακη αυτοι που τα φαγανε. Η ζωη της Ελλαδας πρεπει να συνεχιστει και μεις να κανουμε κατι για τα παιδια μας. Και θα ρωτησεις, εσυ που μου κάνεις κριτική τι έχεις να προτείνεις ?

Ε λοιπον έχω να προτείνω την ακολουθη σειρά σκέψεων :

1) Για να πληρωσει ενα κρατος αυτα που χρωστα ή δπανα για τη λειτουργία του θέλει έσοδα

2) Τα εσοδα τα μαζευει από τους φόρους

3) Τους φόρους τους μαζευει από τους πολιτες που μπορουν αν παραγουν

4) Η πληρωμή της παραγωγής των δημοσίων υπαλλήλων - δηλαδη η λειτουργια και οι κοινωνικές του κράτους - στηριζεται στους φορους που επιβαλλονται στους ντόπιους ιδιωτες παραγωγούς.

5) Γενικά δεν τα παμε καλα στο θεμα παραγωγή με εξαιρεση ισως τον τουρισμο και την ναυτιλια. Ολοι οι άλλοι κλαιγονται οτι δεν βγαινουν.

6) Ολα τα αλλα προιόντα τα εισαγουμε και παιρνουμε δανεια για να αποπληρωσουμε αφου δεν παραγουμε τιποτα σε ισοζυγιο αυτων που εισάγουμε. Κοιταξτε τα εμπορικα ισοζυγια που εχουμε με τις αλλες χωρες. Οδοντογλυφιδες Κινας, κοπρια Βουλγαριας κλπ

7) Πρέπει να αρχισουμε να παραγουμε ρα γαμωτο και να υποστηρίζουμε τα Ελληνικα προιοντα ακομα και αν ειναι πιο ακριβα απο τα εισαγομενα, όπως κανουν και οι Εβραιοι δηλαδη και κοιτα πως ελεγχουν την παγκοσμια οικονομια. Αντε πεισε ενα Εβραιο να αγοράσει από μή Εβραίο όταν υπάρχει ένας Εβραίος που διαθετει αυτο που ζητάς.

8) Ναι αλλα σημερα ειμαστε μπατιρια. Μας λειπουν 99 ευρω για να βαλουμε στην τσεπη ενα κατοσταρικο.

9) Επίσης δεν μπορουμε να παμε σε καμια τράπεζα για δανεικα καθοτι δεν δεχονται υποθηκες επι υποθηκων.

10) Επίσης στις περισσότερες περιπτωσεις δεν ξερουμε τι σκατα δουλεια να κανουμε και ετσι εμφανιζεται το φαινομενο να ονειρευομαστε την ιδρυση σουβλατζιδικων, καφετεριων ή καταστηματων νεωτερισμών.

Επίσης τα παιδια μας "εκπαιδευτηκαν" να θελουν να γινουν δημοσιοι υπάλληλοι.

11) Και ποια ειναι η λύση?

Η λύση προέρχεται από το δυναμικο της Ελλάδας που σημερα είναι άνεργο. Δεν με φοβιζει που ειναι ανεργο αλλα με κανει ευτυχισμενο το γεγονος οτι ειναι μορφωμενο. Εχουμε χιλιαδες μηχανικους, οικονομολογους, δασολογους και οτι αλλο σκεφτεις σε ανεργους

12) Ολοι αυτοι δεν κανουν τιποτα για να γινουν ιδιωτες παραγωγοι γιατι δεν εχουν κεφαλαιο "εκκινησης"

13) Και ποιος να βρεθει να τους το δωσει? Οι τραπεζες θέλουν υποθηκες.

14) Και τωρα το κρισιμο σημειο της λύσης του προβλήματος για την επανεκκίνηση της Ελάδας:

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ιδιο οικονομικο σημειο που βρισκοταν το '32 το '36 το 48 όπου ντοπιοι και επαναπατρισθέντες πληθυσμοί δεν ειχαν να φανε. και τι έκανε το κράτος τότε? ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΓΗΣ. ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑ Ή ΕΝΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΡΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ

15) Μα τι να το κανει ενας νεοέλληνας σημερα ενα γαιδούρι? Για το γαιδούρι δεν ειμαι σίγουρος αλλά για την διανομη ειμαι. Ενα κομμάτι γης σε νεοέλληνες που θέλουν να γινουν παραγωγικοί. Αυτό το κομματι θα ειναι η υποθήκη στην τράπεζα - τοκογλυφο.

16) Μα ετσι στο αψε-σβησε στηνονται σημερα οι παραγωγικές δουλειές ? Τι δουλειές ειναι αυτές και δεν τις ξέρει και δεν τις τολμά ο καθένας ?

17) Ειναι οι δουλειές που σχετίζονται με ότι διάολο εισάγουμε.

18) Και πως ένα άνεργος νεος θα ξεκινησει μια παραγωγική δραστηριότητα έχοντας μονο ένα κλάσμα των απαιτουμενων γνωσεων για τη λειτουργία μιας επιχειρησης?

19) Η απάντηση είναι ότι κανένας δεν θα κληθει να κάνει τη δουλειά μονος του. Θα την κανει μαζι με αλλους που ξερουν και καλυπτουν αρκετα από τα υπόλοιπα γνωστικά πεδία.

20) Θα μου πεις ότι αυτα τα πραγματα δεν γινονται από τη μια μερα στην άλλη. Συμφωνω. Γι αυτό προτείνω ότι από αυριο όλοι οι Πανεπιστημιακοί και τεχνολογικοί φορείς στην Ελλάδα πρέπει να αρχισουν να υλοποιούν ένα Εθνικό Σχέδιο Σωτηρίας που λέγεται επιχειρηματικός σχεδιασμός μικρών παραγωγικών μονάδων. Ολοι θα συμβάλλουν. Τα φοιτητουδια με τις διπλωματικές τους, οι καθηγητές με την εμπειρία τους και όλοι οι λοιποί φορείς.

21) Τα επιχειρηματικά σχέδια μαζί με το οικοπεδάκι που θα προκυψει απο την διανομη θα ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ σε ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ που θέλουν να ξεκινησουν τη ζωη τους. Aν σε ένα βάθος χρονου δεν κανουν τιποτα τοτε ολα επιστρεφουν στο κρατος και η νεα ομαδα επαναδιαπραγματευεται με τον τοκογλυφο την εξυπηρετηση του δανειου που εχει δοθει για το ακινητο.

22) Προτεινω η βαση της αναπτυξης αυτων των επιχειρηματικών σχεδίων να ειναι η οικογενεια. Γαι καλο μας εμεις οι Ελληνες αγαπαμε την οικογενεια. Σε οικογενειακες μικρές επιχειρήσεις στηριχθηκε και συνεχίζει να ειναι το ιταλικο μοντελο οικονομικης αναπτυξης. Μέσα από αυτον τον όρο η υπερεργασία που θα απιτηθει για το στησιμο της δουλειας δεν θα επιφερει αυξηση του κοστους του προιοντος καθοσον ο γιος δεν θα τολμησει να ζητησει απο τον πατερα αυξηση για εργασία εκτος ωραρίου.

23) Θα γινουμε δηλαδη εργατες - επιχειρηματίες και θα ξεμεινει απο δουλεια το ΚΚΕ το οποίο ως γνωστον ενδιαφερεται μονο για τον εργάτη που απασχολειται σε ξενη επιχειρηση

Αυτα ειχα να πω και δεχομαι καθε κριτικη αρκει να συνοδευεται απο μια δημιουργικη προταση.

Την προταση μου δεν την απευθυνω σε πολιτικους.

Πρωτον γιατι απο την μεχρι τωρα πορεια τους δεν τους εχω ικανους να σχεδιασουν για το μελλον εθνικές πολιτικές και να λειτουργουν κατα τη διαρκεια της θητειας τους ως συνεχιστές των εθνικών σχεδιασμών αναπτυξης. Τους εχω ικανους να ακουν τη γκρινια και τις προτασεις του λαου. Στο λαο απευθυνομαι ο οποίος θα πρέπει να αρχισει να ζητα και τετοια πραγματα.

Γ.ΠΑΡ.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη