29 Μαΐ 2011

Η παράταξη Μπουτάρη για το παρτέρι της Ικτίνου

Μετά από δύο μέρες η Πρωτοβουλία απάντησε στις αντιδράσεις για το «παρτέρι» της Ικτίνου μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, μας ενημερώνει το αντικειμενικό  spnews.gr.

Στη σημείωσή της για το ζήτημα αναφέρει ότι «γίνεται εύκολη αντιπολίτευση επειδή ο συγκεκριμένος καταστηματάρχης ήταν υποψήφιος με την “Πρωτοβουλία”», ενώ σημειώνει ότι υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου για τη «μετάθεση» του παρτεριού και αυτή εφαρμόζεται.

Kαι η ερώτηση, έρχεται αυθόρμητα και απλά:




Γιατί μιλάτε τώρα για τον "συγκεκριμένο καταστηματάρχη που ήταν υποψήφιος του συνδυασμού" σας, κατόπιν εορτής, αφού το αποκάλυψε το taxalia (εδώ) και μετά; Αν δεν σας έκραζε το taxalia και πολλά άλλα blogs και sites θα γινόταν τίποτα; ή θα κάνατε ψιλοκομμένο τουμπεκί; Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη των ανθρώπων που σας στήριξαν !
taxalia


Και η συνέχεια των ερωτημάτων από το spnews.gr
Παρ’ όλες τις διευκρινήσεις από την Πρωτοβουλία μέσα από την διάσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, τα ερωτηματικά παραμένουν και αναμένουμε το αυριανό δημοτικό συμβούλιο για να ξεκαθαριστούν.
Γιατί μετά από τρεις μέρες δεν έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση την σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ;Γιατί μετά από τρεις μέρες δεν δόθηκε στη δημοσιότητα η άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων του επιχειρηματία ;Επόμενος στόχος για την Πρωτοβουλία είναι η Πλατεία Αριστοτέλους (εδώ) αλλά δυστυχώς δίνουν το δικαίωμα σε ορισμένους που ψάχνουν το «μαύρο πρόβατο» για να παρανομήσουν, να το κάνουν .

Αλήθεια κάθε πόσες μέρες γίνεται έλεγχος για την κίτρινη γραμμή;;;;

ΔΣ

Η σημείωση της Πρωτοβουλία στο FB

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, η ευαισθησία των πολιτών σε σχέση με τους ελεύθερους δημόσιους χώρους της πόλης μας είναι και εύλογη και ευκταία. Η «Πρωτοβουλία» ως αντιπολίτευση έδωσε απτά δείγματα τέτοιας ευαισθησίας με πλήθος παρεμβάσεων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε συμβολικά στην Ικτίνου (20/5/2009) http://photoreportage.gr/index.php?event=2456, τη διεκδίκηση του χώρου της ΔΕΘ και του Γ΄ Σώματος Στρατού προς ελεύθερη χρήση των πολιτών (6/12/2008) http://www.protovoulia2006.gr/site.php?&PHPSESSID=jlxbcffstnp&file=activities-view.xml&id=338 αλλά και τη διοργάνωση του «urban festival” (29/5/2010) με θέμα τους ελεύθερους δημόσιους χώρους (http://thessurbanfest.blogspot.com/).

Τώρα, ως διοίκηση του Δήμου καταβάλουμε συστηματική προσπάθεια να κάνουμε πράξη αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε και ψηφιστήκαμε. Ειδικότερα για την Ικτίνου: Το δημοτικό συμβούλιο, με εισήγηση της “Πρωτοβουλίας” και απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, έδωσε ομόφωνα μια λύση για την τακτοποίηση των τραπεζοκαθισμάτων όλων των καταστημάτων, με μείωση του αριθμού τους και του συνολικού χώρου που καταλαμβάνουν και με μετακίνηση όσων εφάπτονταν στο σχολείο. Αυτό έγινε με συμφωνία και των κατοίκων και των επιχειρηματιών. Στο συγκεκριμένο κατάστημα, μπροστά στο οποίο υπήρχε και το επίμαχο παρτέρι, αναλογούσε νομίμως περισσότερος χώρος για την ανάπτυξη των καθισμάτων του και γι’ αυτό αποφασίστηκε Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ του παρτεριού. Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες αποκατάστασης (και όχι καταστροφής!) του παρτεριού. Εφαρμόζεται ΑΚΡΙΒΩΣ η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Κατά τα άλλα, το θέμα προσφέρεται για εύκολη αντιπολίτευση, επειδή ο συγκεκριμένος καταστηματάρχης ήταν υποψήφιος με την “Πρωτοβουλία”. Η “Πρωτοβουλία” θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της και θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της με τη συμπαράσταση των ευαίσθητων και ενεργών πολιτών. Επόμενο βήμα, η πλατεία Αριστοτέλους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη