4 Μαΐ 2011

Να και σε κάτι που συμφωνούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Προκλητικές θεωρούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση τις αξιώσεις συνταξιούχων βουλευτών να πάρουν αναδρομικές αυξήσεις στις αποδοχές τους, τη στιγμή που ο μέσος Έλληνας βλέπει το εισόδημα του να συρρικνώνεται καθημερινά στο όνομα της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για τις 800-850 υποθέσεις πρώην βουλευτών οι οποίες παραμένουν σε εκκρεμότητα στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αφορούν τις αξιώσεις τους να ισχύσει και για τους ίδιους η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστών για το χρονικό διάστημα 2003-2007. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα αναδρομικά αντιστοιχούν περίπου σε... 250.000 ευρώ για τον καθένα από τους πρώην βουλευτές, δηλαδή συνολικά το ύψος των αξιώσεων υπολογίζεται περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ. 

Η κυβέρνηση διά του υφυπουργού Οικονομικών Φ.Σαχινίδη κάλεσε τους πρώην βουλευτές να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους. «Απασχολεί και προκαλεί την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά, το γεγονός ότι «διεκδικούν να πάρουν πρόσθετες απολαβές την στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται και το πολιτικό σύστημα κρίνεται και επικρίνεται». Και πρόσθεσε: «Η στάση αυτή συμβάλει σε περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών που το υπηρετούν». Ο κ. Σαχινίδης διευκρίνισε ότι η στάση του δεν είναι συγκυριακή, αλλά είναι η άποψη που κατέθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε ανύποπτο χρόνο και συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου 2006 από την θέση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αφορμή τις διεκδικήσεις των δικαστικών για αναδρομικές αυξήσεις. Να παραιτηθούν των αξιώσεών τους κάλεσε τους συνταξιούχους βουλευτές και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας.

Εκ μέρους της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της κ. Εμ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι «αποτελεί πρόκληση, με όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί, προσφυγές για αναδρομικά», ενώ ο βουλευτής του κόμματος κ. Ι. Βρούτσης τόνισε ότι «είναι πέρα από κάθε λογική, θα το χαρακτήριζα προκλητικό ακόμη και ανήθικο, σε μια περίοδο κρίσης που κόβονται συντάξεις, τέως βουλευτές αξιώνουν υπέρογκα ποσά έστω και αν περιέχουν στοιχεία νομιμότητας».

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «απαράδεκτη και προκλητική για το λαό δεν είναι μόνο η απαίτηση για αυξήσεις και αναδρομικά στις βουλευτικές συντάξεις, αλλά και η ίδια η ύπαρξη των βουλευτικών συντάξεων, που το ΚΚΕ με επιμονή θέτει ζήτημα κατάργησής τους και οι βουλευτές να ασφαλίζονται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία».

Η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί τους πρώην βουλευτές να μην αποδεχθούν τα χρήματα για όσο καιρό η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες Μνημονίου.


Newsroom ΔΟΛ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη