20 Μαΐ 2011

Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης : Συστράτευση δυνάμεων για την τουριστική προβολή του νομού Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή συνέλευση όλων των φορέων της πόλης που έγινε πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και σε συνέχεια της σύσκεψης που είχε διεξαχθεί από το ΕΒΕΘ για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης.  Τη βούλησή τους να συμμετάσχουν ενεργά στην προώθηση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, μέσω του
Οργανισμού Τουριστικής Προώθησης και Προβολής, εξέφρασαν οι επαγγελματικοί φορείς της πόλης, και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους φορείς του τουρισμού και προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν για να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη τουριστική ταυτότητα. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε πως σε νέα γενική συνέλευση του Οργανισμού που θα πραγματοποιηθεί θα αλλάξει εκ νέου το καταστατικό, με στόχο το "άνοιγμα" σε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του φορέα. «Πρέπει να καταρτίσουμε έναν προϋπολογισμό, να δούμε πόσα λεφτά μπορούμε να μαζέψουμε και τι μπορούμε να κάνουμε με αυτά. Ο Οργανισμός πρέπει να βασιστεί σε 3-4 βασικά στελέχη και να υπάρξει σοβαρός συντονισμός και προγραμματισμός. Πρέπει να δούμε ακριβώς τι θέλουμε να κάνουμε και σε τι δράσεις θα κατευθυνθούμε, αλλά ας μη γελιόμαστε, εάν δεν πληρώσουμε όλοι, δουλειά δεν γίνεται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και  αν. πρόεδρος του Οργανισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας στάθηκε και στην ανάγκη στήριξης και ενεργούς συμμετοχής των φορέων της Θεσσαλονίκης στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής. «Στο νέο ξεκίνημα που κάνουμε είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή των φορέων της πόλης. Ανοίγουμε τον Οργανισμό στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και εντάσσουμε περισσότερους "παίχτες"», ανέφερε και συμπλήρωσε πως «κανένας οργανισμός δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς σωστά οικονομικά. Θα μετέχουμε στην προσπάθεια με μειωμένα ποσά, λόγω της κρίσης που διανύουμε, αλλά πρέπει όλοι να βάλουμε το χέρι στη τσέπη».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη