14 Μαΐ 2011

"Κυβέρνηση της... κωλοτούμπας το ΠΑΣΟΚ"

"Κύριε Παπανδρέου εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό" λέει, μέσες άκρες, ο Σάββας Αναστασιάδης σε πρόσφατη συνέντευξη του και χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση της... κωλοτούμπας.  Αναφερόμενος στα του οίκου του, ο βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης  εύχεται...
«καλώς να έρθουν» σε όσους "ενοίκους" της «γαλάζιας πολυκατοικίας» αποδέχονται τις αρχές τους κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τέλος χαρακτηρίζει αυτονόητο το γεγονός ότι βρέθηκε στο πλάι του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη διάρκεια της πρόσφατης δικαστικής του περιπέτειας.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά την υπογραφή του Μνημονίου. Τελικά η προσφυγή μας στο ΔΝΤ ήταν μονόδρομος όπως ισχυριζόταν τότε ο πρωθυπουργός; «Όπως αποδεικνύεται στην πράξη ένα χρόνο μετά, το Μνημόνιο όχι απλά δεν ήταν μονόδρομος, όπως το παρουσίασε προπαγανδιστικά η κυβέρνηση, αλλά αντιθέτως η εφαρμογή του έβαλε την οικονομία σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση με το χρέος να αυξάνει και να διατηρεί την δυναμική του, τον πληθωρισμό να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, την παραγωγική βάση να συρρικνώνεται, τα λουκέτα να αυξάνονται, την ανεργία να καλπάζει και τον λαό να φτωχαίνει».



Συμφωνείτε με όσους πιστεύουν ότι με την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση στο παραπάνω θέμα παραπλάνησε τον λαό; "Η πολιτική που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση μπορεί να χαρακτηρισθεί ως πολιτική της «κωλοτούμπας». Αν συγκρίνουμε όσα έλεγε ως αντιπολίτευση με αυτά που εφαρμόζει ως κυβέρνηση, θα μπορούμε να της αποδώσουμε τον όρο της « πλήρους πολιτικής μετάλλαξης». Πέρα από την πολιτική απάτη, με τα γνωστά συνθήματα, με την οποία το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές, ο κ. Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργός, προχώρησε σε αλλαγές σχεδόν όλων των θέσεών του και υπαναχώρησε σε θέματα που ως αντιπολίτευση κατακεραύνωνε. Εξαπάτησε τον λαό, του είπε ψέματα και συνεχίζει να του λέει ψέματα."


Πόσο επιτακτική είναι η αλλαγή του μείγματος πολιτικής στην οικονομία; «Η Ν.Δ. από πολύ νωρίς, όταν τον Ιούλιο του 2010 παρουσίασε το οικονομικό της πρόγραμμα στο Ζάππειο, τόνισε ότι η ισχύουσα οικονομική πολιτική είναι όχι μόνο αδιέξοδη αλλά και επικίνδυνη. Η Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της βλέπει τις θυσίες της να πηγαίνουν χαμένες. Η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν επιφέρει καμία ουσιαστική βελτίωση σε κανένα τομέα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είναι κανείς σοφός για να καταλάβει ότι χρειάζεται αλλαγή οικονομικής πολιτικής. Αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι οι Έλληνες».


Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται όλο και πιο έντονα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Τις θεωρείτε ενδεδειγμένη λύση στην παρούσα οικονομική συγκυρία; «Είναι αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, και πάντα αποτελούν μία διέξοδο σε αδιέξοδες συνθήκες. Εμείς είμαστε έτοιμοι όποτε και αν έρθουν».



Η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει; «Η Ν.Δ. είναι ιστορικό κόμμα εξουσίας και υπ΄αυτήν την έννοια είναι πάντα έτοιμη να κυβερνήσει. Επιπροσθέτως σήμερα με τον νέο αρχηγό μας τον Αντώνη Σαμαρά και το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσιάσαμε πέρσι στο Ζάππειο και θα επικαιροποιήσουμε σε λίγες μέρες, πιστεύω ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορούμε να ξαναδώσουμε ελπίδα στον λαό και να οδηγήσουμε την χώρα στην ανάπτυξη».



Με δεδομένο ότι η ΝΔ εξακολουθεί να έρχεται δεύτερη στις δημοσκοπήσεις, ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα λάθη που εξακολουθεί να κάνει και δεν μπορεί να πείσει την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος ότι έχει έτοιμη κυβερνητική πρόταση; «Μη ξεχνάτε ότι μετά τις εκλογές του 2009, χάθηκε πολύς χρόνος στις εσωκομματικές διαδικασίες. Παρ΄όλα αυτά δεν υπάρχει προηγούμενο στη χώρα μας, όπου μέσα σε ενάμισι περίπου χρόνο η αντιπολίτευση να έχει μηδενίσει σχεδόν τη διαφορά με την κυβέρνηση. πιστεύω ότι σήμερα που μιλάμε ίσως η κατάσταση να έχει αντιστραφεί



Μόλις «φούντωσαν» τα σενάρια των πρόωρων εκλογών άρχισαν να γνωστοποιούν τις προθέσεις τους και ορισμένοι επίδοξοι υποψήφιοι βουλευτές. Θεωρούν μάλιστα δεδομένη τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Αυτή η βιασύνη ορισμένων πόσο κακό κάνει στη ΝΔ; «Οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές και δημιουργικές, και η επιθυμία συμμετοχής στα ψηφοδέλτια όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο καλύτερα είναι για ένα κόμμα».



Ποιους χρειάζεται η ΝΔ στα ψηφοδέλτια της; «Η Ν.Δ. χρειάζεται και αγκαλιάζει όλη την κοινωνία. Τα ψηφοδέλτιά της πρέπει να κοσμούν άνθρωποι καταξιωμένοι στην κοινωνία , αξιόπιστοι, έντιμοι, δημιουργικοί.


Πόσο κοντά ή πόσο μακριά είναι το ενδεχόμενο να προχωρήσει ενωμένη στο μέλλον η κεντροδεξιά «οικογένεια»; «Η κεντροδεξιά εκφράζεται από την Ν.Δ., που διαχρονικά ακολουθεί μία σταθερή ιδεολογική πορεία. Όποιος θέλει, αποδεχόμενος τις αρχές μας καλώς να έρθει».



Είστε ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που στάθηκε δίπλα στον Παναγιώτη Ψωμιάδη την ημέρα της δίκης στο πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης. Σας ξάφνιασε η απουσία των υπολοίπων συναδέλφων σας; «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν Στα δύσκολα. Άλλωστε με τον Π. Ψωμιάδη, συνεργάστηκα δέκα χρόνια και αναπτύχθηκε μέσα από την συνεργασία και μία ανθρώπινη φιλική σχέση. Νομίζω ότι έκανα το αυτονόητο».

(Αναδημοσίευση από το Aixmira.gr)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη