19 Μαΐ 2011

Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις θηριωδίες του φασίστα Κεμάλ

Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλαν οι Ομοσπονδίες του Θρακικού και Μικρασιατικού Ελληνισμού
Κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρη Καστανίδη απέστειλαν..
 την Τρίτη 17 Μαΐου οι: Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων (Π.Ο.Θ.Σ.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (Π.Ο.Σ.Α.Ρ.), Ομοσπονδία Προσφυγικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.), Πανθρακική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΑ.Ο.Ν.Ε.) και Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.). Με την επιστολή τους αυτή οι παραπάνω...
 Ομοσπονδίες αναφέρονται στο προς συζήτηση νομοσχέδιο που σχετίζεται με την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού και καταθέτουν συγκεκριμένη πρόταση όσον αφορά το θέμα των γενοκτονιών:


Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή το νομοσχέδιο που πρόκειται να φέρετε στη Βουλή προς συζήτηση, σχετικό με την καταπολέμηση ορισμένων μορφών ξενοφοβίας και ρατσισμού, επιτρέψτε μας να σας παρουσιάσουμε και τις θέσεις τόσο του Θρακικού Ελληνισμού, όσο και του Μικρασιατικού, που εκφράζονται μέσα από τις Ομοσπονδίες τους, (Π.Ο.Θ.Σ. – Π.Ο.Σ.Α.Ρ. – ΠΑ.Ο.Ν.Ε. – Ο.Π.Σ.Ε – Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) και που συνυπογράφουν την επιστολή αυτή.

Το γεγονός ότι η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) με επιστολή της σας προτείνει όπως στο άρθρο 4 παράγραφος 2 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, να προστεθούν και οι γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων, αγνοώντας παντελώς, τους Θράκες και τους Μικρασιάτες, πιστεύουμε ότι είναι ιστορικό λάθος.

Εμείς κύριε Υπουργέ, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία, και χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας και σκοπιμότητας προτείνουμε :

ΑΝΤΙ της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ : Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. και ας ακολουθήσουν οι γενοκτονίες των Αρμενίων των Ασσυρίων και λοιπών.

Πιστεύουμε ότι η σωστή παρουσίαση των γεγονότων της θλιβερής εκείνης εποχής μόνο καλό θα προξενήσει στις επερχόμενες γενιές.

Δεν επιδιώκουμε ρεβανσισμούς, αλλά μόνο πνευματική δημιουργία, αυτής που ξέρει να συμφιλιώνει, να εμπνέεται και να οραματίζεται από την αρχέγονη μνήμη και τη λάμψη της λαϊκής παράδοσης και της ιστορικής συνέχειας με τον προβληματισμό της σύγχρονης κοινωνίας.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζοντας τις ιστορικές σας ευαισθησίες, καθώς και την αντικειμενικότητα που σας διακρίνει, ευελπιστούμε στην ικανοποίηση του πανεθνικού μας αιτήματος μέσα από το νομοσχέδιο σας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη