31 Μαΐ 2011

Ακριβοπούλου εναντίον Δρούτσα

Είπε δυό σωστά πράγματα ο Δρούτσας (να μην είναι 100 χρόνια βουλευτές κάποιοι), ως πολίτης κι έπεσαν να τον φάνε οι επαγγελματίες πολιτικοί του παλαιοκομματικού συστήματος, οι οποίοι θίγονται με το παλφόν και εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον του. Εμείς γιατί έχουμε την εντύπωση ότι το 90% των Ελλήνων συμφωνεί με τις προτάσεις του; Δείτε το βίντεο:



«Δύο θητείες για κάθε βουλευτή και μετά τη δεύτερη θητεία υποχρεωτικά ένα διάλειμμα, ώστε να σπάσεις την εικόνα ότι είσαι κατεστημένο», ήταν η αποστροφή του βουλευτή Εξωτερικών σε συνέντευξή του (στο Mega), που κυρίως προκάλεσε την οργίλη αντίδραση Πρωτόπαπα.


Ο κ. Δρούτσας είπε και άλλα: να αναστέλλεται η ιδιότητα του βουλευτή για όσους μετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο. Συντάχθηκε δε κατ' αρχήν με την άποψη να κοπούν τα αυτοκίνητα των βουλευτών, «αν αυτό μπορεί να είναι μια συμβολική κίνηση», παρ' ότι στη συνέχεια αποδέχθηκε ότι ειδικά για τους βουλευτές επαρχίας είναι απαραίτητο εργαλείο της δουλειάς τους.

Ο κ. Πρωτόπαπας, πάντως, του επιτέθηκε με ιδιαίτερη δριμύτητα. «Δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, δεν έχει την επαφή με την κοινωνία για να δει τι γίνεται αυτή τη στιγμή», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Και δεν έμεινε εκεί: «Καλό θα ήταν ο υπουργός Εξωτερικών να ασχοληθεί με τα προβλήματα του υπουργείου του και να αφήσει ήσυχους τους βουλευτές που αυτή τη στιγμή τραβάνε τον δικό τους Γολγοθά που πρέπει να στηρίζουν το Μνημόνιο, ενώ πιθανά έχουν και αντιρρήσεις και άλλες οπτικές».

Οσο για την περιορισμένη κοινωνική θητεία, η δική του άποψη είναι: «Τι θα πει δύο θητείες. Ο ελληνικός λαός αν θέλει να σε στείλει σπίτι σου, σε στέλνει».

Σε σχετικά υψηλούς τόνους και η δήλωση της Αννας Διαμαντοπούλου: «Το θέμα του πολιτικού συστήματος και του ρόλου των βουλευτών δεν μπορεί να ανοίγει αυτή τη στιγμή και με αυτόν τον τρόπο και σε μια περίοδο που ζητούμε από τους βουλευτές να σηκώσουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη