1 Μαΐ 2011

Πικρή ζάχαρη ..κερνάει η κυβέρνηση στην Ε.Β.Ζ.


Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββας Αναστασιάδης, αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη λειτουργία των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Όταν η Νέα Δημοκρατία προειδοποιούσε με ανακοίνωσή της (15/03/2011) ότι η μείωση της καλλιεργούμενης έκτασης σε ζαχαρότευτλα, σε μια περίοδο που η τιμή της ζάχαρης ανεβαίνει παγκοσμίως, θα σήμαινε απώλεια κερδών για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και θα την οδηγούσε στην πτώχευση, ο κ Σκανδαλίδης διαβεβαίωνε ότι «η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ επιδιώκει τη διατήρηση της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, με στόχο την παραγωγή της εθνικής ποσόστωσης ζάχαρης».

Αποδείχθηκε ότι ο κ. Σκανδαλίδης δεν έλεγε αλήθεια.

Οι προσδοκίες που σκόπιμα καλλιεργούσαν στους παραγωγούς, κυβέρνηση και διοίκηση της Ε.Β.Ζ. διαψεύστηκαν.

Έτσι σπάρθηκαν μόλις μετά βίας από 50.000 έως 60.000 στρέμματα, τα οποία μπορούν να αποδώσουν μόλις 30.000 με 40.000 τόνους ζάχαρης, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο της παραγωγής που απαιτούνταν για να καλύψει η ΕΒΖ την Εθνική ποσόστωση ζάχαρης (158.000 τόνοι).

Η διοίκηση της Ε.Β.Ζ. με τις ενέργειές της απαξιώνει την Εταιρεία και οδηγεί στον μαρασμό την Ελληνική περιφέρεια, ενώ σχεδιάζει να καλύψει τους υπόλοιπους τόνους με υπεργολαβία σε εργοστάσια του εξωτερικού.

Το κόστος εισαγωγής της ζάχαρης από το εξωτερικό υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια €, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στην ΕΒΖ, εάν δίνονταν 800.000 € ως ενίσχυση στους αγρότες, η παραγωγή τη ζάχαρης θα γινόταν από τους ίδιους.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο που είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας στην Ελληνική περιφέρεια.

Είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί καταστροφική πολιτική γιια την αποβιομηχάνιση της χώρας ».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη