7 Μαΐ 2011

Οι Γιώργηδες είναι πονηροί και αυτά που λένε ας μην τα τρώμε! (όπως λέει και το άσμα)

Η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση μας δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στο σκοτάδι. Προτιμά να τα κάνει όλα "υπόγεια". Υπόγεια συζητούσε με τον Στρος Καν για να μας βάλει στο ΔΝΤ, υπόγεια και σαν κλέφτης έφυγε ο Παπακωνσταντίνου για να συμμετάσχει στη συνάντηση του Λουξεμβούργου την οποία τη μια διέψευδαν και την άλλην επιβεβαίωναν. Δείχνουν δηλαδή πως θέλουν να λειτουργούν στο σκοτάδι γιατί με το φως της ημέρας έχουν ένα θέμα. Στην περίπτωση τους ισχύει το ρητό όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και...
σ...α πατεί! Διαβάζοντας προσεκτικά τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αντιλαμβάνεται κανείς την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να διαψεύσει τις φήμες περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Επειδή όμως σε αυτού του είδους τις ανακοινώσεις σημασία δεν έχει τι γράφεται αλλά τι δεν γράφεται, δεν γίνεται καμία αναφορά στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Αντίθετα η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση του προγράμματος της! Ποιό πρόγραμμα ρε παιδιά; Αυτό που έχει αποτύχει και πέφτει διαρκώς έξω στις προβλέψεις και στους στόχους του; Αν διαβάσει κανείς τις Σαββατιάτικες εφημερίδες θα διαπιστώσει ότι παντού αναφέρεται πως σήμερα ενδέχεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για επικήκυνση του συνόλου του ελληνικού χρέους με ταυτόχρονη επιμήκυνση του Μνημονίου. Θα συνεχίσουμε δηλαδή να ζούμε σαν σκλάβοι του ΔΝΤ για πολλά περισσότερα χρόνια από όσα μας είχαν πει αρχικά. Αυτό δεν προξενεί καμία εντύπωση αφού το ήξεραν και οι πέτρες ότι δεν πρόκειται να ξεμπερδεύαμε τόσο εύκολα με το ΔΝΤ. Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι τι πρόκειται να γίνει σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα σενάρια ότι σήμερα ενδέχεται να ακαοινωθεί "κούρεμα" της αξίας των ελληνικών ομολόγων. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι σίγουρο ότι οι δανειστές μας θα επιβάλλουν ακόμα πιο αυστηρούς όρους οικονομικής πολιτικής, κάτι που σημάνει νέα μέτρα, νέους φόρους, νέα φτώχεια.
Αν τα πράγματα πάρουν αυτήν την τροπή, τότε το καλύτερο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου θα είναι να μην κάνει τον κόπο να μπει στο αεροπλάνο για να γυρίσει πίσω. Όσο για τον Γιώργο Παπανδρέου ας μη βγει καλύτερα από το σπίτι του, γιατί οι αντοχές του κόσμου εξαντλήθηκαν!

Pyrsos

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη