17 Μαΐ 2011

Β.Παπαγεωργόπουλος: «Οφθαλμαπάτες» τα έργα της Θεσσαλονίκης

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με έργα υποδομής στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης κ.Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με ιδιαίτερη έκπληξη παρακολουθούμε τους υπουργούς της κυβέρνησης να συνεχίζουν το υποσχεσιολόγιο για τα έργα της Θεσσαλονίκης.
Άλλος επέλεξε το Μετρό που η βασική του γραμμή καθυστερεί τρία χρόνια κι ακόμη δεν έχει δημοπρατηθεί ο κλάδος της Καλαμαριάς που εξαγγέλθηκε πέρσι, όταν προ ημερών ..
ο ίδιος ο Υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ κάλεσε τους φορείς της πόλης «να μη γίνει η ΔΕΘ νέο μετρό»!… Μίλησε μάλιστα και για αυτοκινητόδρομους στην περιοχή μας χωρίς διόδια, όταν η Εγνατία που κατασκευάστηκε από το δημόσιο πρόκειται να παραχωρηθεί, εκ των υστέρων, προς σχετική εκμετάλλευση.

Άλλος μαζεύει τους παράκτιους Δημάρχους ανά δίμηνο και ωραιολογούν αναμασώντας τις ίδιες ιδέες για θαλάσσια συγκοινωνία χωρίς, έξι μήνες τώρα, να έχουν εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, πώς θα γίνουν οι στάσεις, πόσο, τελικά, θα κοστίσει το εισιτήριο, εξαγγέλλοντας νέες μελέτες για λόγους εντυπώσεων, αφού θα γίνει και διαγωνισμός μόνον για νέους (άραγε πόσο νόμιμη θα είναι μια τέτοια διαδικασία) αρχιτέκτονες. Δεν μίλησε ωστόσο για το κρίσιμο στοιχείο όλων των μελετών, αυτό της επιδότησης του εισιτηρίου για να είναι βιώσιμη η θαλάσσια συγκοινωνία, όταν επιδοτείται σημαντικά η αστική συγκοινωνία σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης. «Ξεφόρτωσε» την υπόθεση και την ευθύνη υλοποίησης στους Δήμους, για να μη χρεωθεί τη νέα αποτυχία του εγχειρήματος.

Όταν το μόνον που ενδιαφέρει είναι να χαϊδεύουμε αφτιά ανέργων και να υποσχόμαστε χωρίς αντίκρισμα, τότε προκαλούνται οι Θεσσαλονικείς που χόρτασαν τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις. Κάποια στιγμή οι πολιτικοί θα πρέπει να παράγουν έργο και να υπηρετούν αξίες και να αφήνουν κατά μέρος τις εντυπώσεις, τις δημόσιες σχέσεις και τη δημόσια εικόνα τους για έργα που τείνουν να γίνουν «οφθαλμαπάτες». Άλλωστε ακόμη Σαχάρα δεν γίναμε, εκτός αν μας σερβίρουν «οφθαλμαπάτες» γιατί προβλέπουν την ερήμωση της πατρίδας λόγω μνημονίου…»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη