11 Μαΐ 2011

Τα δύο μεγάλα στοιχήματα του Αντώνη Σαμαρά

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει μπροστά του δύο μεγάλα στοιχήματα στην προσπάθεια του να ανατρέψει την δημοσκοπική υπεροχή του ΠΑΣΟΚ. Ο Μάιος αναμένεται λοιπόν να είναι καυτός και να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της Νέας Δημοκρατίας. Το πρώτο και κορυφαίο στοίχημα του Μέσσηνιου πολιτικού είναι το λεγόμενο ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ, η οικονομική πρόταση της ΝΔ η οποία κρατάται ως
επτασφράγιστο μυστικό και στη Συγγρού παίζουν τα ρέστα τους. Ιδιαίτερα μετά την εν τέλει δικαίωση της πρώτης προσπάθειας που έγινε τον περασμένο Ιούνη και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Το επόμενο στοίχημα του Α. Σαμαρά είναι η νεολαία. Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει επενδύσει πολλά στους μικρούς ποντάροντας στη δυναμική και τις ιδέες τους προκειμένου να επέλθει η ανανέωση των πολιτικών και των δομών του κόμματος. Η σημασία μάλιστα που δίνει στην ανανεωμένη ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ έχει ενθουσιάσει και τους νεολαίους που πλέον τα δίνουν όλα και προσπαθούν να δικαιώσουν τον Πρόεδρο. Η μάχη των φοιτητικών εκλογών και η διαφαινόμενη αύξηση της διαφοράς από τη δεύτερη ΠΑΣΠ μετά από αρκετά χρόνια στασιμότητας, αναμένεται να δώσουν φτερά στους ΟΝΝΕΔίτες και τους Δαπίτες και στη Νέα Δημοκρατία περαιτέρω ώθηση προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Σε περίπτωση που τα δύο στοιχήματα αυτά αποδειχθούν επιτυχημένα για το Σαμαρά στο τέλος του Μάη, το καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα θερμό καθώς στη Συγγρού αν και δεν το λένε δημόσια, κάπου εκεί περιμένουν τις πρώτες δημοσκοπήσεις που θα τους δείχνουν μπροστά από το ΠΑΣΟΚ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη