24 Μαΐ 2011

Φοβερή ατάκα μέλους του ΣΥΝασπισμού

"Έγραψε" ο Δημήτρης Βίτσας, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ".
Τον ρωτάει ο δημοσιογράφος:
Θα βγει όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου και θα σας πει, όπως είπε και χθες το βράδυ, ότι αν δεν πάρουμε την πέμπτη δόση, τέλος Ιουλίου κατεβάζουμε τα ρολά. Σε αυτό τι απαντάτε; Μοιάζει σοβαρό.



Ναι να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, έχει καταλάβει ότι έχει πουλήσει και τα ρολά; Ένα είναι αυτό, ότι πάει να πουλήσει και τα ρολά αυτής της χώρας και αυτής της κοινωνίας. Έχει καταλάβει άραγε ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι ως εκφραστής της κυβέρνησης είναι ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος βύθισε και απέτυχε πλήρως στο έργο του, βύθισε τη χώρα στο βαθύτερο σκοτάδι που έχει γνωρίσει πιθανά στη σύγχρονη ιστορία της; Άρα, αυτή η διαδικασία, η οποία λειτουργεί επικοινωνιακά ως απειλή και εστιάζεται στον κοινωνικό φόβο, στο τι θα γίνει την άλλη μέρα, εστιάζεται στον μικροκαταθέτη ο οποίος είναι συγχρόνως δανειολήπτης - μην ξεχνάμε ότι το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα ισούται με το δημόσιο χρέος - εστιάζεται λοιπόν σε αυτό το φόβο γιατί; Για να αναπαράγει την εξουσία του και να προωθήσει το σχέδιό του, το οποίο ένα πράγμα βλέπει, δανειστές και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος του κόμματός σας, ο κ. Τσίπρας, συναντιέται με τον Πρωθυπουργό, όπως και άλλοι αρχηγοί πλην της κας Παπαρήγα. Έχουμε κι εδώ μηνύματα. Λένε, γιατί πάει ο κ. Τσίπρας σήμερα στον Πρωθυπουργό μετά και από αυτά τα μέτρα; Σας ρωτώ κι εγώ, γιατί πάει ο κ. Τσίπρας;

Αυτή τη στιγμή και όπως το έχουμε συζητήσει και στο Συνασπισμό και γίνεται και μια συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε λίγη ώρα δεν πάμε να ακούσουμε. Πάμε να πούμε. Πάμε να ζητήσουμε από αυτή την κυβέρνηση να κάνει μια ωφέλιμη πράξη για τη χώρα. Να φύγει.
Δηλαδή, θα ζητήσει ο κ.Τσίπρας από τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί, να πάει σε εκλογές;

Ας αφήσουμε τον Πρόεδρο να το πει με τον δικό του τρόπο. Αλλά η δική μας άποψη είναι ότι τίποτε καλό δεν πρόκειται να προέλθει από αυτή την κυβέρνηση. Μόνο κακό για τον ελληνικό λαό, κακό για την ελληνική κοινωνία, κακό για τη νεολαία. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικός - και θέλω να το τονίσω αυτό - ο ρόλος που θα πρέπει να παίξει η νεολαία - και δεν μιλάω για τις πολιτικές κομματικές νεολαίες, που κάνουν τις προσπάθειές τους - αλλά η νεολαία γιατί ιδιαίτερα το δικό της μέλλον διακυβεύεται και κλέβουν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη