9 Μαΐ 2011

Άντε πάλι με τον "συμπαραστάτη του Δημότη" στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πέρα από την εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Μάη του 36, θα συζητηθούν σημαντικά θέματα ημερήσιας διάταξης, όπως η έγκριση ανάθεσης του business plan, ενώ επιστρέφει η επιλογή του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης.


του Δημήτρη Συρμάτση

Τρία πολύ σημαντικά θέματα αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, πέρα από το ενδεχόμενο η παράταξη Γκιουλέκα να ανοίξει το ζήτημα με τα χρέη του δήμου ως μια ένδειξη υπεράσπισης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και της προηγούμενης διοίκησης.

Θέμα ημερήσιας διάταξης είναι η χωροθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους πεζόδρομους Ζεύξιδος και Ικτίνου, που αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου που είχε συμφωνηθεί και από τους καταστηματάρχες αλλά και τους περίοικους κατοίκους.

Το νέο business plan του δήμου φέρνει προς έγκριση για ανάθεση , η δημοτική αρχή, με την «μελέτη» να περιλαμβάνει τον εξορθολογισμό του κόστους ανθρωπίνων πόρων του Δήμου Θεσσαλονίκης, των Δημοτικών Επιχειρήσεων και την αναδιοργάνωση οργανωτικών δομών αυτών κατόπιν διεξαγωγής τακτικού διαγωνισμού και προϋπολογιζόμενης δαπάνης ύψους 120.000,00 €.

Και μόνο το ύψος της δαπάνης, προμηνύει ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή απόφαση.

Τέλος, επιστρέφει το ζήτημα της εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι γίνονται μερικές ζυμώσεις μεταξύ των παρατάξεων για πρόσωπο κοινής αποδοχής, σύμφωνα με το πνεύμα του Καλλικράτη.

πηγή: spnews

ενδιαφέρον έχει και το 43ο θέμα
 Έγκριση ανάθεσης σε σύμβουλο της Μελέτης εξορθολογισμού του κόστους ανθρωπίνων πόρων του Δήμου Θεσσαλονίκης, των Δημοτικών Επιχειρήσεων και την αναδιοργάνωση οργανωτικών δομών αυτών κατόπιν διεξαγωγής τακτικού διαγωνισμού και προϋπολογιζόμενης δαπάνης ύψους 120.000,00 €.

δείτε την ημερήσια διάταξη, εδώ

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη