4 Μαΐ 2011

Σε αυτούς τους τομείς θέλουν να βάλουν "πόδι" οι Τροϊκανοί

Είναι πλέον πασιφανές ότι η χώρα βρίσκεται υπό Ευρωπαϊκή κατοχή. Κάθε τι που γίνεται εντός συνόρων πρέπει να τυγχάνει έγκρισης εκτός συνόρων και από ότι φαίνεται αυτό θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα αφού ορισμένοι θέλησαν με το στανιό να υποθηκεύσουν το μέλλον το δικό μας αλλά και των παιδιών μας. Σήμερα οι Τροικανοί θα επισκεφθούν τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Υποδομών για να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι αν όλα προχωρούν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Άλλωστε ευθύς εξαρχής θέλησαν να μας επιβάλλουν τους όρους και τα θέλω τους σε τρία ζητήματα. Ποιά είναι αυτά; Το...
εργασιακό, το ασφαλιστικό και οι μεταφορές. Πιο συγκεκριμένα στην επίσκεψη τους στο υπουργείο Υποδομών θα εξετάσουν την πρόοδο μας στην εξυγίανση του ΟΣΕ και των ΟΑΣΑ-ΟΑΣΘ. Έχουν ζητήσει οι επιχορηγήσεις να μην ξεπερνούν το 40% του λειτουργικού κόστους, να υπάρξουν περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες της επιχείρησης και φυσικά να υπάρξουν νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων  εάν κριθεί σκόπιμο. Εννοείται πως παρακολουθούν από κοντά και την πρόοδο στη σύναψη συμφωνιών παραχώρησης για τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Όσον αφορά στη βόλτα τους στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να επικεντρωθεί στις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων και σε θέματα σχετικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Η τρόικα αναμένεται να ενημερωθεί για το προσχέδιο τελικής έκθεσης της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις δαπανών των επικουρικών ταμείων έως το 2060.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη