23 Μαΐ 2011

Η επιτυχία είναι μπροστά μας

(Λίγες μέρες πριν.....)

«Είναι κρίσιμο να καταλάβουμε ότι η προσπάθεια που κάνει σήμερα η Ελλάδα είναι δύσκολη, αλλά θέλει συνέχεια. Απαιτεί θυσίες, θέλει όμως υπομονή και επιμονή», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας σε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Αργολίδας, στο Ναύπλιο.

Και προσέθεσε: «η επιτυχία είναι μπροστά μας. Αξίζει να δώσουμε αυτή τη μάχη, που βεβαίως υπηρετεί και ο κάθε Έλληνας. Και αυτό είναι για εμάς το νόημα της εθνικής συστράτευσης. Μπορούμε μαζί να καταφέρουμε πάρα πολλά».

Ο Πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η συστράτευση δεν αφορά μόνο στα πολιτικά κόμματα, αλλά και σε κάθε δημιουργική δύναμη της χώρας: «στην Αυτοδιοίκηση, στην υγιή επιχειρηματικότητα, στον κάθε πολίτη, που πρέπει να απαιτήσει τα πράγματα να γίνονται πια διαφορετικά, με μια διαφορετική συμπεριφορά και νοοτροπία». Και τόνισε ότι «αυτό είναι χρέος όλων μας απέναντι στην πατρίδα, ό,τι κι αν ψηφίζουμε. Είναι καθολική απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, να δώσουμε αυτή τη μάχη και να αλλάξουμε τη χώρα, ώστε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, αλλά και να είμαστε πολύ ειλικρινείς για το πού πάμε».

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη σημασία της συλλογικής προσπάθειας, αλλά και της προσπάθειας του καθενός ξεχωριστά, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση και να αποκτήσει βιώσιμη ανάπτυξη. «Όσο σημαντική κι αν είναι η προσπάθεια που κάνουμε κεντρικά για να αλλάξουμε τη χώρα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, «τόσο σημαντική είναι και η αντίστοιχη προσπάθεια που κάνει ο καθένας ξεχωριστά στο δικό του τόπο, ο κάθε Δήμος, η κάθε Περιφέρεια, ο κάθε φορέας, καθώς μετά τον ¨Καλλικράτη¨ υπάρχουν πια πολλές αρμοδιότητες και ευκαιρίες. Μπορούμε πια να παρακάμψουμε γραφειοκρατίες και καθυστερήσεις, για να αξιοποιήσετε τη γνώση που εσείς έχετε και τις προτεραιότητες που εσείς θέτετε για την περιοχή σας. Και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μαζί και μαζί θα πετύχουμε».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη