16 Μαΐ 2011

Συμπαράσταση στον συνδικαλιστή του ράδιο "Μετρόπολις"

Το Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τελικά, τον συνδικαλιστή κατηγορούμενο από τον εργοδότη του για παράνομη βία, σε εξάμηνη φυλάκιση.

Θυμίζουμε ότι ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Μετρόπολις», Παύλος Ανδρώνης, υπέβαλε μήνυση κατά του υπαλλήλου του και προέδρου της ΕΤΕΡ-ΜΘ, συναδέλφου μας ..
Κώστα Χατζηγεωργίου, ότι την μέρα της εικοσιτετράωρης απεργίας στον ραδιοφωνικό του σταθμό αυτός και άλλοι άσκησαν παράνομη βία κατά άλλου υπαλλήλου του, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο να το υποστηρίξει.

Βρέθηκαν όμως δύο άλλοι συνάδελφοι(!) του κατηγορουμένου που πρόθυμα παρουσιάστηκαν σαν μάρτυρες κατηγορίας και κατέθεσαν ότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΒΙΑ ή ΑΠΕΙΛΗ αλλά φοβήθηκαν να εισέλθουν στο χώρο εργασίας τους γιατί είδαν καμιά εικοσαριά άτομα μπροστά στην εξωτερική είσοδο του σταθμού και ένοιωσαν ότι απειλούνται. Βέβαια, όπως κατέθεσαν, ο ένας από αυτούς μπαινοβγήκε δυο τρεις φορές αλλά μόνο για καφέ.

Ο ιδιοκτήτης του σταθμού, Παύλος Ανδρώνης, που εξετάστηκε και αυτός σαν μάρτυρας κατηγορίας, κατέθεσε ότι δεν ήταν παρών στα γεγονότα εκείνης της μέρας και ό,τι γνωρίζει ήταν αυτά που του μετέφεραν οι υπάλληλοί του.

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε πως οι υπάλληλοί του του παραπονέθηκαν ότι δεν μπορούν να εισέλθουν στον χώρο εργασίας τους, γιατί υπήρχαν κάποια άτομα έξω από την πόρτα, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο Χατζηγεωργίου, και ένοιωθαν ότι αν δοκίμαζαν να μπουν θα τους ασκούσαν βία. Ζήτησε επίσης προστασία από το δικαστήριο γιατί ο κατηγορούμενος τον κυνηγά στέλνοντάς συχνά στον σταθμό του τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (ΣΕΠΕ, ΣΔΟΕ κλπ) να ελέγξουν την εταιρεία του.

Η δίκη αυτή ήταν ένα μήνυμα προς όλη την συνδικαλιστική ηγεσία της χώρας μας ότι οι εργοδότες πλέον, ενθαρρυμένοι από την τρόικα και την κυβέρνηση, θα μεταφέρουν την επίλυση συνδικαλιστικών διαφορών στις αίθουσες των δικαστηρίων εκμεταλλευόμενοι την νέα νομοθεσία.

Όμως δηλώνουμε πως ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ.

Συνάδελφε Κώστα θα είμαστε δίπλα σου σε όλο τον δικαστικό σου αγώνα, μέχρι να τελεσιδικήσει αυτή η υπόθεση με την σιγουριά ότι τελικά θα δικαιωθείς.

ΑΣΧΕΤΟ: Την ημέρα της 24ωρης απεργίας είχε προγραμματίσει ο κ. Ανδρώνης να πληρώσει όλα τα καθυστερημένα δεδουλευμένα στους εργαζόμενούς του και τα πλήρωσε όλα. Ο ίδιος και οι δύο μάρτυρές του υποστηρίζουν ότι η απεργία δεν έπαιξε κανένα ρόλο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη