24 Μαΐ 2011

Με (αν)αξιοκρατία η στελέχωση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης;

Σωκράτη; Πάλι τα ίδια; Κάποτε πρέπει να τελειώνει η αναξιοκρατία. Τα ΄παμε πολλές φορές. Φτάνει αυτή η αηδία με τα κομματόσκυλα, που χώνονται σε όλες τις θέσεις του δημοσίου.
Άρχισε με (αν)αξιοκρατία η στελέχωση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης;


Η πολυδιαφημισμένη ΕΜΑ την οποία ο επιχειρηματικός και μη κόσμος της Βόρειας Ελλάδας περιμένει να λειτουργήσει ως πρότυπο και εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής, απελευθερωμένη από τις αγκυλώσεις του αθηνοκεντρικού κράτους ξεκινά με ένα μεγάλο φάουλ.

Ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις για το Νέο Επενδυτικό Νόμο, χωρίς όμως να υπάρχει η κατάλληλη στελέχωση του Γραφείου Υποδοχής Επενδυτών και της ΕΜΑ γενικότερα.

Στελέχωσή που προβλέπεται να γίνει με μια διαδικασία-οδηγό για τη νέα αξιοκρατική και αποτελεσματική μετακίνηση υπαλλήλων.

Αντ' αυτού επιλέγεται μια πρόχειρη και περίεργη λύση, με την 3μηνη απόσπαση στελεχών της ΜΟΔ Α.Ε. ύστερα από εσωτερική πρόσκληση της εταιρείας.

Εκτός αυτού, οι Υπηρεσίες που στελεχώνει η ΜΟΔ Α.Ε., δλδ οι Διαχειριστικές Αρχές, δεν είχαν εμπλοκή σε διαδικασίες του Αναπτυξιακού-Επενδυτικού Νόμου.

Δηλαδή τα στελέχη της ΕΜΑ θα προέρθουν και θα αξιολογηθούν από μια Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία δεν είχε προηγούμενη εμπειρία και αρμοδιότητες για τους Αναπτυξιακούς/Επενδυτικούς Νόμους!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ (και ΓΝΩΣΤΗΣ)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη