Δεν πρόλαβε να ζεστάνει την καρέκλα του διευθυντή ο Κώστας κι άρχισαν να φουντώνουν οι φήμες ότι η ΕΤ3 κλείνει.
“Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να δώσει τέλος στην κινδυνολογία αυτή διατυπώνοντας επισήμως τους σχεδιασμούς της για την ΕΡΤ”. Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΜ-Θ, μετά..
τα σενάρια για αλλαγές στην κρατική τηλεόραση.
Από το πρωί, μερίδα των ηλεκτρονικών μέσων, δημοσίευε σενάρια, σύμφωνα με τα οποία η Τρόικα θα προτείνει τη συγχώνευση των κρατικών καναλιών και ραδιοφώνων. Σύμφωνα με τα σενάρια αυτά, τα τρία κρατικά κανάλια θα έπρεπε να συγχωνευτούν ακόμη και σε ένα, όπως και τα ραδιόφωνα. Η προχειρότητά τους, πάντως, ήταν τέτοια, που σε κανένα (από όσα διαβάσαμε) δεν περιλαμβάνονταν το παραμικρό για την ψηφιακή τηλεόραση!
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης “θεωρεί επιζήμια για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και άδικη για τους εργαζόμενους σε αυτήν τη διακίνηση σεναρίων για τη διακοπή λειτουργίας κάποιων από τους σταθμούς της”.
Η Ένωση υπογραμμίζει ότι:
· Ο ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που ενισχύεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχει αυξημένη σημασία για την Ενημέρωση ειδικά στην περίοδο που διανύει η Ελλάδα.
· Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν ήδη υποστεί τις βαρύτερες συνέπειες της κρίσης σε σχέση με άλλους εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα: είναι οι μόνοι για τους οποίους δεν έχει καταρτιστεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από το 2008 και οι περικοπές των αμοιβών τους ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 30%.
· Η ΕΡΤ3 και οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ έχουν εξαιρετική σχέση λειτουργικού κόστους προς την ποιότητα του παραγόμενου έργου. Οποιαδήποτε συρρίκνωση όχι απλώς δεν δικαιολογείται από το μέγεθος και την ανταποδοτικότητα των προγραμμάτων τους, αλλά αυτονοήτως θα προκαλούσε απείρως περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι θα έλυνε.
· Ο πολιτικός, επιχειρηματικός και πνευματικός κόσμος της Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι σε εγρήγορση για να προστατεύσει το αγαθό της δημόσιας Ενημέρωσης.