4 Μαΐ 2011

Γιώργο Παπακωνσταντίνου διάβασες Financial Times σήμερα;

Κούρεμα 55% στα ελληνικά ομόλογα προβλέπουν σε άρθρο τους οι Financial Times θεωρώντας "αναπόφευκτη" την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, την ίδια ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφωνεί σε ξένους ηγέτες ζητώντας τους να σταματήσει η όλη σεναριολογία.
Στο δημοσίευμά της η γνωστή εφημερίδα τονίζει πως οι ξένοι επενδυτές είναι πεπεισμένοι ότι η Αθήνα πρέπει να κηρύξει...
«στάση πληρωμών» στα χρέη της. Όπως σημειώνει, η άνοδος των ελληνικών επιτοκίων τον Απρίλιο κατά σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες για τα διετή ομόλογα, έχει τροφοδοτήσει τη συζήτηση και το ερώτημα για τις αγορές δεν είναι εάν, αλλά πότε και πώς θα αναδιαρθρώσει η Αθήνα το δημόσιο χρέος. Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του επικεφαλής της Pimco Αντριου Μπολς, σύμφωνα με τον οποίο Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Ακόμη, υποστηρίζει πως οι αγορές θα δουν διαρκή βελτίωση στην ψυχολογία μόνο όταν οι Ευρωπαίοι ρυθμιστές αρχίσουν να μιλούν με μια ενιαία φωνή και ανακοινώσουν μια τακτική αναδιάρθρωση με αξιόπιστη στρατηγική εξόδου.
Όπως τονίζει, «οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν ότι το χρεοστάσιο θα γίνει τον επόμενο χρόνο γιατί η Ελλάδα, αναμένεται να μείνει από χρήματα στο δεύτερο εξάμηνο του 2012». Προσθέτει δε ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μεγάλες λήξεις ομολόγων την περίοδο 2012 και 2015, κάτι που ωθεί ορισμένους επενδυτές να πιστεύουν ότι η αναδιάρθρωση θα μπορούσε να συνδυαστεί με περισσότερα δάνεια από την διεθνή κοινότητα, ώστε να γλιτώσουν οι ιδιώτες επενδυτές από μεγάλα κουρέματα.
News room ΔΟΛ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη