21 Μαΐ 2011

Juncker: Η διακομματική συναίνεση στην Ελλάδα είναι προαπαιτούμενο

«Οποιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση επαρκής» δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker σε ομιλία του στη Στουτγάρδη.

«Τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να εξεταστούν μόνο αν η Ελλάδα δείξει ότι έχει επανέλθει στο σωστό δρόμο σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό και τις δομικές μεταρρυθμίσεις» προσέθεσε.

Ερωτηθείς για τον αν είναι υπέρ μιας εθελοντικής συμφωνίας με ιδιώτες κατόχους ομολόγων, ο Juncker απάντησε: «νομίζω ότι όλα αυτά τα στοιχεία που αφορούν μια αναδιάρθρωση δεν είναι σε καμία περίπτωση επαρκή».

«Η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί το δρόμο της σε θέματα προϋπολογισμού για το 2011, πρέπει να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις μεγαλύτερες απ’ όσο αρχικά προβλεπόταν το 2011, πρέπει να προχωρήσει με μία σειρά από δομικές μεταρρυθμίσεις, πρέπει να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει διακομματική συναίνεση» για όλα αυτά.

«Μόνο όταν θα πληρούνται αυτά τα προαπαιτούμενα, τότε θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε άλλα βήματα. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ θα προσπαθήσουν να επιλύσουν το πρόβλημα του ελληνικού χρέους τον Ιούνιο, στη βάση της τρέχουσας αξιολόγησης της προόδου των μεταρρυθμίσεων».

«Θα ήταν πρόωρο» είπε ο Juncker, «απουσία των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης να δώσω ενδείξεις ως προς την επίλυση του προβλήματος».

Πηγή:www.capital.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη