9 Ιουν 2011

Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη του 2011

δείτε τις φωτογραφίες που έδειξε ο Γκιουλέκας στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο:




Σκληρή κριτική, εφ’ όλης της ύλης, άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας προς τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Φέρατε τη Θεσσαλονίκη στο προσκήνιο της επικαιρότητας με τον πιο αρνητικό και μίζερο τρόπο, κ. Μπουτάρη», είπε στον Δήμαρχο ο Κ. Γκιουλέκας, με αφορμή την απαγόρευση του Δημάρχου προς τον Μίκη Θεοδωράκη να χρησιμοποιήσει την πλατεία Αριστοτέλους για την ομιλία του, με πρόφαση την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης παρουσίασε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μια πόλη η οποία έχει αναδειχθεί τους τελευταίους μήνες πρωταθλήτρια του παραεμπορίου, της αναρχίας, των τραπεζοκαθισμάτων,των διπλοπαρκαρισμένων αυτοκίνητων και των σκουπιδιών. Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο σημείωσε: «Είστε πια στον έκτο μήνα της θητείας σας, μας είπατε ότι δεν θα κάνετε έργα τον πρώτο χρόνο αλλά θα φροντίσετε για όλα αυτά. Δεν κάνατε τίποτα απολύτως. Κατά τη γνώμη σας ο Μίκης Θεοδωράκης είναι αυτός που απειλεί την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς;».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της διευθέτησης ενός παρτεριού στον πεζόδρομο της Ικτίνου, το οποίο… όλως τυχαίως(!) βρίσκεται μπροστά από την επιχείρηση που διατηρεί ο ανιψιός του Δημάρχου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Μπουτάρη στις τελευταίες εκλογές όπως και στη φημολογούμενη πεζοδρόμηση της Προξένου Κορομηλά, στην οποία διατηρεί μπαρ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο Κ. Γκιουλέκας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια. Ακόμα και αν όλα είναι νόμιμα, τίθεται θέμα ηθικής τάξης. Θα έπρεπε να είναι οι τελευταίοι οι παραπάνω που θα ευνοηθούν από οποιαδήποτε ρύθμιση. Άλλες θα έπρεπε να είναι οι προτεραιότητές σας».

Στη συνέχεια, κατήγγειλε τον τρόπο λειτουργίας του Γραφείου Τύπου του Δήμου, το οποίο λειτουργεί ουσιαστικά ως Γραφείο Τύπου του Δημάρχου. Παρουσίασε μια σειρά από πρόσφατα Δελτία Τύπου στα οποία συστηματικά αποσιωπώνται η παρουσία και οι θέσεις της Αντιπολίτευσης όπως π.χ. η πρόταση της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» για το ψήφισμα που υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο για την γενοκτονία των Ποντίων και η πρόταση για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των μετρόπληκτων. Ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να υπάρξει εφεξής ισότιμη μεταχείριση των παρατάξεων κατά τη σύνταξη των δελτίων τύπου.

Τέλος, επέκρινε την παρουσίαση των προσωπικών θέσεων του κ. Μπουτάρη, όπως αυτός τις εξέφρασε σε πρόσφατη ομιλία του στο ΕΛΙΑΜΕΠ, στην Αθήνα -ότι οι Σκοπιανοί μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται ως ‘Μακεδόνες’- , σε επίσημο δελτίο τύπου κάτω από το λογότυπο του Δήμου Θεσσαλονίκης.



Από το Γραφείο Τύπου

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη