1 Ιουν 2011

Το έγκλημα στο Δυτικό Θαλάσσιο Μέτωπο της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας μαζί με τους δημάρχους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου και Δέλτα, Νίκο Γιουτίκα επισκέφθηκαν το δυτικό θαλάσσιο μέτωπο του Θερμαϊκού κόλπου και συγκεκριμένα την περιοχή που εκτείνεται δυτικά από
τον 6ο προβλήτα του λιμανιού μέχρι και το Καλοχώρι.
Κατά την επίσκεψή τους, είδαν τα προβλήματα που υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή, τα οποία εστιάζονται κυρίως στους τομείς της ανεξέλεγκτης απορροής λυμάτων στη θάλασσα, της παράνομης λειτουργίας αγωγών που εκβάλουν στο Θερμαϊκό και της παντελούς έλλειψης ενός σχεδιασμού για την ανάπλασή της. Ύστερα από πρόταση του κ. Τζιτζικώστα, αποφάσισαν να συσταθεί μια ομάδα εργασίας, από την Αντιπεριφέρεια και τους δύο δήμους, για να προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να αποκατασταθεί και να αξιοποιηθεί η περιοχή.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε : «Δυστυχώς έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι η θάλασσα της Θεσσαλονίκης τελειώνει εκεί που τελειώνει και το λιμάνι της πόλης μας. Αγνοώντας αυτή την περιοχή που βρίσκεται δίπλα στις κατοικημένες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης και η οποία έχει μετατραπεί σε μόνιμη εστία μόλυνσης τόσο της ατμόσφαιρας, όσο και της θάλασσάς μας. Πήρα την πρωτοβουλία και ζήτησα από τους δύο δημάρχους στους οποίους εκτείνεται γεωγραφικά η συγκεκριμένη περιοχή, να έρθουμε και να δούμε από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν, τις εστίες μόλυνσης και να αναζητήσουμε τρόπους για να αξιοποιηθεί και να αποκατασταθεί το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται σήμερα.. Με την προϋπόθεση ότι η Κυβέρνηση θα τηρήσει την υπόσχεσή της και θα περάσει τη διαχείριση των αναπτυξιακών εργαλείων στις αιρετές Περιφέρειες τον Ιούλιο, θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και με συγκεκριμένες προτάσεις να αλλάξουμε τη σημερινή κατάσταση, να αναπλάσουμε αυτή την περιοχή και να αναβαθμίσουμε τη δυτική Θεσσαλονίκη. Όσο διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση, θα συνεχίζουμε να σκοτώνουμε τη θάλασσά μας και αυτό είναι εγκληματικό».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη