10 Ιουν 2011

ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΘΑ, ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Γράφει ο Kωνσταντίνος Β. Ζέρβας
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Δήμου Θεσσαλονίκης

Η πόλη αυτή έχει κάποιες ιδιαίτερες αναμνήσεις. Πριν 20 περίπου χρόνια, στην πλατεία Αριστοτέλους, φιλοξενήθηκε η «αγανάκτηση» για το θέμα της Μακεδονίας. Πριν 10 περίπου χρόνια, στον ίδιο χώρο, οι λαοσυνάξεις και τα λάβαρα για το θέμα των ταυτοτήτων και τη ..
νεοορθοδοξία. Πριν 5-6 χρόνια, το θέμα του Σχεδίου Ανάν και του «ξεπουλήματος» της Κύπρου.

Σήμερα (χθες 9.6.2011) πολλοί, στην πλατεία Αριστοτέλους, προσπαθούν να στήσουν το πολιτικό τους μέλλον με βάση την αντιμνημονιακή συμμαχία. Οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι. Κάποιοι βρίσκονται και μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι συγκεντρώσεις και οι θέσεις που αντιπροσώπευαν έκαναν τους πρωταγωνιστές τους να νοιώθουν σημαντικότεροι, την πόλη και τη χώρα μας όμως πιο απομονωμένες και πιο φτωχές. Οι πολιτικοί χώροι και οι ιδεολογίες ετερόκλητοι αλλά κατά σύμπτωση οι ίδιοι που προσέφεραν πολιτική ομπρέλα στο Μίκη, τον οποίο κατά τα άλλα όλοι αγαπάμε και σεβόμαστε.

Σήμερα όμως κάποιος πρέπει να σκεφτεί για το παρόν και το μέλλον αυτής της πόλης κι αυτής της χώρας. Κάποιος επιτέλους πρέπει να έχει την αίσθηση της ευθύνης .
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη