23 Ιουν 2011

Με καθυστέρηση δύο ετών άρχισαν να στέλνουν τα ένσημα του ΙΚΑ

Ασυνεπέστατο όπως πάντα το κράτος, βουλιαγμένο στη γραφειοκρατία, αποτυχημένο, διεφθαρμένο, αντιπαραγωγικό, "κράτος της τελευταίας στιγμής" που κατηγορεί μονίμως τους υπηκόους του για αυτό (!), είχε δυόμιση χρόνια να στείλει τα ένσημα του ΙΚΑ στα 2,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους. Μιλάμε για το χαρτί που επίσημα λέγεται "ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ" και περιλαμβάνει τα ένσημα κάθε τριμήνου. Σήμερα ...
άρχισαν να έρχονται τα ένσημα του Γ΄τριμ. του 2009 ! Κράτος διαλυμένο από όλες τις απόψεις. Κι οι πολιτικοί, να αναμασούν την κασέτα περί αναδιοργάνωσης, εκσυγχρονισμού. Όποιος μελετά την πράξη, διαπιστώνει ότι είμαστε λίγο χειρότερα, από την Ουγκάντα, τη Μπουργίνα Φάσο και την Ακτή Ελαφαντοστού.
Όπως σας το ΄παμε χιλιάδες φορές: πολύ θεωρία, καθόλου πράξη. Στην πράξη δυσκολεύονται πολύ, πάρα πολύ οι πολιτικοί μας. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να πουλάνε μούρη στα φιλικά ΜΜΕ και να κλείνουν το τηλέφωνο στα όχι και τόσο φιλικά.
Και φυσικά, ακόμη μεγαλύτερη είναι η ευθύνη των δημοσιογράφων, που υποτίθεται ότι ρόλος τους είναι να αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα, αλλά αυτοί περιορίζονται στο να φιλοτεχνούν "προφίλ πολιτικών" λες και είναι image makers.
Μπουρδέλο, με απλά λόγια....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη