3 Ιουν 2011

…..ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ…… ΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ !!

του ιατρού Βλάση Γωγούση

Βρε παιδιά, δεν αντέχω άλλο, φοβάμαι να μιλήσω, φοβάμαι να ρωτήσω, φοβάμαι μη πω καμιά…. κοτσάνα και γίνω ρεζίλι των σκυλιών !!

Δεν είμαι οικονομολόγος, δεν είμαι , συνταγματολόγος, δεν είμαι συμπολίτευση ,δεν είμαι αντιπολίτευση , ένας συνηθισμένος ρωμιός- σαν και σας –είμαι.

Ακούω, για μνημόνια, για Δ.Ν.Τ., ακούω για Τράπεζες Διεθνείς, για αναπροσαρμογές , αναδιαρθρώσεις, ακούω για πτωχεύσεις, για επιμηκύνσεις, για διαπραγματεύσεις και επαναδιαπραγματεύσεις, ακούω για επιστροφή στη δραχμή !.
Μας κουνάν το χέρι με απειλές του τύπου : «στις τάδε του επόμενου μηνός δεν θάχουμε λεφτά για πληρωμή συντάξεων και μισθών!!».

Χιλιάδες νούμερα, χιλιάδες αριθμοί, ατέλειωτοι οικονομοτεχνικοί όροι: Α.Ε.Π.,τόκοι ,επιτόκια , ισοζύγια, ανελαστικές δαπάνες ,Σπρέτ,…Μέτ (!) , και….δεν συμμαζεύεται.

Τι είπατε;;, σας ζάλισα;; , εγώ να δείτε τι παθαίνω !

Αποφάσισα λοιπόν να κάνω ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ, μεγάλη ερώτηση, σχοινοτενή αλλά…ΖΟΥΜΕΡΗ, θα τάχει όλα μέσα ,ΟΛΑ , όσα εσείς και γω έχετε ακούσει χιλιάδες φορές αλλά απάντηση δεν πήραμε !:

ΡΩΤΑΩ λοιπόν : ΠΟΣΑ ΔΑΝΕΙΚΑ πήραμε , ΠΟΤΕ τα πήραμε, από ΠΟΙΟΥΣ τα πήραμε , τι τα ΚΑΝΑΜΕ, πόσους ΤΟΚΟΥΣ πληρώσαμε μέχρι σήμερα και σε ΠΟΙΟΥΣ, ΠΟΣΑ χρωστάμε ΤΩΡΑ και – τέλος - αυτά τα 600 ΔΙΣ που βρίσκονται στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , ΠΟΙΟΙ τα βγάλανε –ΟΝΟΜΑ ,ΕΠΙΘΕΤΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ και ΑΘΡΟΙΣΜΑ (βάσει των φορολογικών δηλώσεών των τελευταίων 10 χρόνων ) .
Τα υπόλοιπα αφήστε τα σε….μένα !!

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη