24 Ιουν 2011

Ικανοποίηση στο Ισραήλ από τη στάση της κυβέρνησης

Θετικά είδε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσει το στολίσκο της Γάζας και τους ακτιβιστές, το Ισραήλ. Η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ότι είναι κατά του αποκλεισμού της Γάζας και παροτρύνει τους πολίτες της να μη λάβουν μέρος στο νέο στολίσκο που κατευθύνεται προς τη Γάζα.
Τη σχετική είδηση φιλοξενεί με ικακονποίηση η Ισραηλινή jewishjournal. Διαβάστε την:


“Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΚΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ”, 23.6.2011


http://www.jewishjournal.com/world/article/greece_attempting_to_thwart_gaza_flotilla_20110623/

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να σταματήσει την συμμετοχή των πολιτών της στον διεθνή στολίσκο που θα προσπαθήσει να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

Η Ελλάδα, οι σχέσεις της οποίας με το Ισραήλ βελτιώνονται, ανακοίνωσε μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών της στις 25 Ιουνίου ότι, ενώ είναι κατά του αποκλεισμού της Γάζας και τη χρήση της βίας για την αποτροπή των πλοίων που προσπαθούν να προσεγγίσουν την ακτή της Λωρίδας, «λαμβάνοντας υπόψη την έκκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, οι Έλληνες πολίτες καθώς και τα ελληνικού νηολογίου πλοία παροτρύνονται να μην λάβουν μέρος στο νέο στολίσκο που κατευθύνεται προς τη Γάζα».

Ο στολίσκος δεν θα βοηθήσει στην ανθρωπιστική κατάσταση, ανέφερε η δήλωση.

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική καθορίζεται από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ενδιαφέρεται για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων», ανέφερε. «Σε αυτές τις στιγμές [οι πολίτες] πρέπει να επιδεικνύουν ανάλογη ευθύνη ή να αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη των πράξεών τους».

Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Arye Μέκελ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι Έλληνες ακτιβιστές, η οργάνωση των οποίων αποκαλείται «Ένα Καράβι για τη Γάζα», έχουν οργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή που περιλαμβάνουν προβολές ταινιών, συναυλίες και συζητήσεις. Στις εκδηλώσεις αυτές, οι Έλληνες οργανωτές του στολίσκου παρουσιάζονται οι ίδιοι ως υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας σε ολόκληρη την περιοχή.

Ωστόσο, φέρεται να έχει αποδειχθεί ότι η οργάνωση «Ένα Καράβι για τη Γάζα» είναι ένα πολιτικό κίνημα Ελλήνων ακροαριστερών ακτιβιστών και συμπαθούντων προς τον αναρχικό χώρο που υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χαμάς, που έχουν συμμαχήσει με εξτρεμιστικές μουσουλμανικές οργανώσεις της Τουρκίας και που παρέχουν νομιμότητα σε απολυταρχικά καθεστώτα όπως αυτό του Ιράν.

Οι ακτιβιστές δεν έχουν κρύψει την αντίθεσή τους στην πρόσφατη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο.

Ο Βαγγέλης Πισσίας, επικεφαλής της οργάνωσης «Ένα Καράβι για τη Γάζα», σε συνέντευξή του Φεβρουαρίου στην ΕΤ-3, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην βελτίωση των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων και εξήρε τις προσπάθειες εκτροχιασμού τους. Είπε ότι ο νέος στολίσκος αποτελεί «μέρος αυτής της προσπάθειας».

Η Ελληνική ιστοσελίδα της Free Gaza έχει καταδικάσει τις επισκέψεις Ισραηλινών αξιωματούχων στην Ελλάδα.

Τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν υποστηρίξει την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, συμπεριλαμβανομένων των μέσων που παραδοσιακά είναι αντι-ισραηλινά.

Καταδρομείς του Ισραηλινού Ναυτικού επιβιβάστηκαν σε ένα τουρκικό πλοίο του διεθνούς στολίσκου που προσπάθησε να διασπάσει τον θαλάσσιες αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ, τον Μάιο 2010. Εννέα άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοίο Mavi Marmara έχασαν τη ζωή τους στις βιαιοπραγίες που ακολούθησαν.
........

σχόλιο taxalia: Καιρός είναι, εκτός από το να καταδικάζει, η ελληνική κυβέρνηση, τους Έλληνες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο "στολίσκο της Γάζας" με αποτέλεσμα να ικανοποιούνται οι Ισραηλινοί και να εκφράζουν την ευαρέσκειά τους, να καταδικάσει και τις γελοιότητες των Σκοπιανών, τις οποίες να καταδικάσουν στη συνέχεια και οι φίλοι και σύμμαχοί μας Ισραηλινοί.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη