7 Ιουν 2011

Εγκύκλιος ρυθμίζει το θέμα εκλογής του "συμπαραστάτη του δημότη"

Πονεμένη ιστορία ο "συμπραστάτης", αφού οι περισσότεροι δήμοι δεν κατόρθωσαν να εκλέξουν
Στη ρύθμιση για την εκλογή του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης» και του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», ενός νέου θεσμού διαμεσολάβησης μεταξύ..
 πολιτών και επιχειρήσεων με τους ΟΤΑ, όπως προβλέπεται στον «Καλλικράτη», προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαδικασίες εκλογής του, σε όσες περιπτώσεις αυτό δεν έχει επιτευχθεί μέχρι τις 28/2/2011.


Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο, που απέστειλε προς τους ΟΤΑ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Δημήτρης Στεφάνου, ο «Συμπαραστάτης» πρέπει να τυγχάνει ευρείας αποδοχής από τα μέλη του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να διασφαλιστεί το κύρος του θεσμού και απαιτείται πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επισημαίνεται δε, ότι δεν υφίσταται κώλυμα εκλογής δικηγόρου στη θέση του «Συμπαραστάτη», ενώ οι Δήμοι άνω των 20.000 κατοίκων και των Περιφερειών, έχουν την υποχρέωση να προβούν σε προκήρυξη για την κάλυψη αυτής της θέσης, η οποία αναρτάται στο Διαδίκτυο.

Σημειώνεται δε, ότι η προκήρυξη μπορεί να εκδίδεται, κάθε φορά, και μετά το πέρας της δεύτερης ανεπιτυχούς εκλογής του «Συμπαραστάτη».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη