2 Ιουν 2011

«Ποδαρικό» για τον Στράτο Σιμόπουλο…

Την πρώτη του… προεκλογική συνάντηση με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης είχε το μεσημέρι της Τετάρτης, σε γνωστό ουζερί της πόλης, ο Στράτος Σιμόπουλος. Αν και οι καλεσμένοι του έσπευδαν να του ευχηθούν «καλή επιτυχία», εκείνος φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους απαντώντας πως ναι μεν κινείται για να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης αλλά όλα θα γίνουν προφανώς σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος.
Όπως μας μετέφερε αυτήκοος μάρτυρας, ο αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν έχει σκοπό να κάνει...
προεκλογικό αγώνα παλαιού τύπου, ούτε να τρέχει σε γάμους και βαφτίσια για τις απαραίτητες χειραψίες . Όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα δηλαδή…

Αντίθετα υποστήριξε ότι θα ήθελε να γίνει βουλευτής ως φορέας απόψεων και προτάσεων οι οποίες με μέθοδο, με πολύ δουλειά και σωστό προγραμματισμό μπορούν να γίνουν πράξη.

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το πλεονέκτημα της αναγνωρισιμότητας των νυν βουλευτών; «Με πάρα πολύ δουλειά, λειτουργώντας πολιτικά, λέγοντας την αλήθεια και προτείνοντας λύσεις».

Ο ίδιος άλλωστε δεν βλέπει την πολιτική ως επαγγελματική… αποκατάσταση. Άλλωστε έχει επάγγελμα και για αυτό βλέπει την ενασχόληση του με την πολιτική ως μια «παρένθεση» και ταυτόχρονα ως μια «πρόκληση» για να διαπιστώσει από πρώτο χέρι αν ο τρόπος που σκέφτεται και λειτουργεί επιχειρηματικά μπορεί να έχει αποτέλεσμα στο στίβο της πολιτικής.

Προσωπική εκτίμηση του κ. Σιμόπουλου είναι ότι δεν θα προκηρυχθούν σύντομα εκλογές. Τις βλέπει για το 2012. Παρατήρησε όμως ότι σήμερα η ΝΔ είναι πιο έτοιμη να κυβερνήσει από ότι το ΠΑΣΟΚ το 2009.

Μοιραία του έγινε και ερώτηση πως αντιμετωπίζει τα εσωκομματικά πυρά που δέχεται σε μια δύσκολη εκλογική περιφέρεια όπως η Α΄ Θεσσαλονίκης. Η απάντηση που έδωσε δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνείας. «Ανέκαθεν οι βουλευτές δεν έχουν αντίρρηση να κάνουν οι ίδιοι τα ψηφοδέλτια των κομμάτων» είπε και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Τέλος, κάνοντας και ορισμένες αναφορές στα της ΝΔ, χαρακτήρισε «διαζύγιο κοινή συναινέσει» τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογράμμισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας πολιτικός αρχηγός που ακούει τους συνομιλητές του και μιλά με την κοινωνία.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη