15 Ιουν 2011

Πνιγμένο στα χρέη το ΠΑΣΟΚ Θεσ/νίκης

….αφήνεται στη μοίρα του από την Ιπποκράτους
Η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας χτύπησε και το ΠΑΣΟΚ. Είναι σε όλους γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ είναι καταχρεωμένο στις τράπεζες από δάνεια που έλαβε για να...
 ανταποκριθεί στις μεγαλεπήβολες πρακτικές των συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου. Πέρα από τις υπερβολικές δαπάνες στις εκλογικές διαδικασίες από το 2004 μέχρι το 2009 για βουλή και αυτοδιοίκηση, όπου έπρεπε να προβληθεί τα μέγιστα ο Πρόεδρος και οι «εκλεκτοί» υποψήφιοι στις Νομαρχίες, τους μεγάλους Δήμους και τις Περιφέρειες, η μεγάλη οικονομική αιμορραγία για του κόμματος προήλθε από την ίδρυση και λειτουργία των παρακομματικών μηχανισμών που στήθηκαν για τον έλεγχο της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ από τους φίλους του προέδρου. «Ινστιτούτο Επιμόρφωσης», «Κάθε μέρα πολίτης», «Εθελοντές διαδικτύου», «ΙΣΤΑΜΕ» και ένα τεράστιο πλέγμα υπηρεσιών διαδικτύου με αμειβόμενα στελέχη και «επιδοτούμενους» bloggers είναι τα ορατά στους κοινούς θνητούς δαπανηρά συστήματα στην υπηρεσία του ηγεμόνα. Φυσικά υπάρχουν και τα αόρατα: ακριβοπληρωμένοι συνεργάτες, εταιρείες σύμβουλοι της ημεδαπής και της αλλοδαπής, διαφημιστικές, δημοσκόποι, λίστα αμειβόμενων δημοσιογράφων κλπ.

Η «ταφόπλακα» βέβαια στα οικονομικά ήρθε με το πρόγραμμα αναβάθμισης των κομματικών γραφείων. Ένα τεράστιο κτήριο στην Ιπποκράτους είναι η καινούργια έδρα του ΠΑΣΟΚ, ανακαινίστηκε αναμορφώθηκε εκ θεμελίων, για να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες, φυσικά με γυμναστήριο, τζακούζι και χώρους ανάπαυσης.

Να θυμηθούμε επίσης τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με χρηματικό έπαθλο που προκηρύχθηκε για τη μορφή των Τοπικών Οργανώσεων και την πιλοτική εφαρμογή της σε διαφορές περιοχές όπως στην Τούμπα Θεσσαλονίκης με τεράστιο έως σκανδαλώδες κόστος.

Μετά την Αθήνα και την Ιπποκράτους άρχισε η «επιχείρηση» «νέα γραφεία και στη Θεσσαλονίκη ανάλογα του κύρους του κόμματος που ηγείται ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς», που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οδηγείται σε φιάσκο. Την «επιχείρηση» ανέλαβε να υλοποιήσει το Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος (Ρ.Σ.). Μετά από αρκετές επισκέψεις εργασίας βρέθηκε το κτήριο που θα στέγαζε όλες της οργανώσεις (Νομαρχιακή Επιτροπή Α΄ και Β΄ Θες/νίκης, Περιφερειακή Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, Ινστιτούτο Επιμόρφωσης). Ήταν το κτήριο στη γωνία των οδών Βενιζέλου – Σπανδωνή – Ερμού μπροστά στο μνημείο για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Βέβαια οι παλιοί θυμούνται ότι το συγκεκριμένο κτήριο είχε κριθεί ακατάλληλο μετά το σεισμό, αλλά αυτό ξεχάστηκε και κρίθηκε δευτερεύον.

Έγιναν συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες και πληρώνονται τα ενοίκια εδώ και ένα χρόνο, συνάφθηκε δάνειο 900.000 € από την Attica bank που εκταμιεύτηκε για την ανακαίνιση και ορίστηκε υπεύθυνος Διευθυντής του έργου και των γραφείων της Ν.Ε. ο κουμπάρος του Ρ.Σ. Ζήσης Σ (μέρνος). Στην πρόσοψη του κτηρίου αναρτήθηκε μεγάλο κάθετο πανώ που ενημέρωνε τους περαστικούς ότι ήταν τα νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Σιγά - σιγά η υπόθεση άρχισε να φθίνει. Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο το μνημόνιο φαίνεται ότι εγκαταλείφθηκε το μεγαλόπνοο σχέδιο. Το πανώ από την πρόσοψη του κτηρίου αφαιρέθηκε, ο Ζήσης Σμ. εξαφανίστηκε, νέος δ/ντής των γραφείων της Β.Ηρακλείου ορίστηκε ο αστυνομικός Κώστας Τ(σαπακίδης) κουμπάρος όπως λέγεται του Γραμματέα Μιχάλη Καχριμάκη (κόμμα των κουμπάρων έγινε και το ΠΑΣΟΚ).

Το πρόβλημα κορυφώθηκε πρόσφατα με δύο έγγραφα που έφθασαν στο ΠΑΣΟΚ Θες/νίκης. Το ένα ήταν μια έγγραφη προειδοποίηση από την Attica bank που απαιτεί την πληρωμή των δόσεων του δανείου των 900.000 €, που χορηγήθηκε για την επισκευή των νέων γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Το άλλο έγγραφο ήταν μια εξώδικος επιστολή των ιδιοκτητών των υφιστάμενων γραφείων του στη Β.Ηρακλείου και απαιτεί την πληρωμή των ενοικίων συνολικού ύψους 100.000 € που οφείλονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιστολές διαβιβάστηκαν στο κεντρικό ΠΑΣΟΚ, αλλά για τις οφειλές των ενοικίων διεμηνύθη ότι πρέπει να πληρωθούν από τις συνδρομές των μελών.

Μάλλον κάποιοι τιμωρούν την οργάνωση της Θεσσαλονίκης για την αντιηγετική της στάση, αλλά πρέπει να απαντήσουν και στο ερώτημα τι έγιναν τα 900.000 € του δανείου της Attica bank, ποιος τα εισέπραξε, που διατέθηκαν και γιατί πληρώνονται ενοίκια για το κτήριο φάντασμα της Σπανδωνή.
 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ...από μέσα
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη