10 Ιουν 2011

Κυβέρνηση εκβιαστικής αλαζονείας

Αναξιόπιστο, άδικο και αναποτελεσματικό χαρακτηρίζει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα η Νέα Δημοκρατία, για το οποίο επισημαίνει ότι δεν αποτελεί παρά μια "νέα φοροκαταιγίδα που πλήττει κυρίως τους αδύναμους", ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για εκβιαστική αλαζονεία.
Στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζει το μεσοπρόθεσμο ως εξής:

"Είναι ομολογία αποτυχίας: Γιατί, πρώτα απ' όλα, ανεβάζει το λογαριασμό των μέτρων στα 66 δισ ευρώ, όταν το Μνημόνιο προέβλεπε σύνολο μέτρων 30 δισ ευρώ.
Είναι αναξιόπιστο: Γιατί αποτελεί συνέχιση της πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο και έχει αποδεδειγμένα αποτύχει. Είναι προφανές ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιβάλουν και πάλι νέα και
σκληρότερα μέτρα, λόγω της αποτυχίας αυτών που τώρα σχεδιάζουν. Όπως ήδη έκαναν μέχρι σήμερα.
Είναι άδικο: Γιατί στο μεγαλύτερο μέρος του προβλέπει οριζόντιες φορολογικές επιδρομές σε βάρος εκείνων που ήδη πληρώνουν"
Κεφαλικός φόρος
Οσον αφορά στην έκτακτη εισφορά, ο κ. Μιχελάκης σημειώνει ότι ουσιαστικά, "πρόκειται για κεφαλικό φόρο σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων".
Συμπερασματικά, υπογραμμίζει ο κ. Μιχελάκης, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα "δεν αποτελεί παρά μια νέα φοροκαταιγίδα, που εκδηλώνεται μέσω της κατάργησης του συνόλου σχεδόν των φοροαπαλλαγών, της επιβολής κεφαλικού φόρου ακόμη και στα χαμηλά εισοδήματα, της αύξησης του ΦΠΑ και των τελών κυκλοφορίας. Ενώ προχωρά και σε περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, ακόμη και σε μείωση της δαπάνης για κύριες συντάξεις του ΟΓΑ, καθώς και στο κατώτερο όριο των συντάξεων άλλων ασφαλιστικών ταμείων. Η επίθεση αυτή στους πλέον αδύναμους των Ελλήνων παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Ενώ δεν προβλέπεται απολύτως τίποτα για τη μείωση της ανεργίας".
"Για να το πούμε απλά, αυτή τη στιγμή ολόκληρος ο Ελληνικός λαός θυσιάζεται, για να μειωθεί το έλλειμμα της χώρας. Όμως, παρά τις απίστευτες θυσίες του, το πρώτο τετράμηνο του 2011 το έλλειμμα αντί να μειωθεί κατά 4%, όπως προέβλεψαν κυβέρνηση και Τρόικα, αυξήθηκε κατά 14%"
Εκβιαστική αλαζονεία
Η Νέα Δημοκρτατία μιλά τέλος για εμμονή της κυβέρνησης να περάσει το νομοσχέδιο με ένα και
μοναδικό άρθρο, γεγονός που "ουσιαστικά δείχνει ότι δεν επιδιώκει τη συναίνεση. Γιατί, όπως έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε στο σύνολό του το νομοθέτημα, αλλά θα μπορούσαμε σε κατ' άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου να συμφωνήσουμε σε ό,τι είναι καλό και θετικό. Το "όλα ή τίποτα" της κυβέρνησης, η ψήφιση, δηλαδή, του Μεσοπρόθεσμου σε ένα και μόνο άρθρο, όχι μόνο διάθεση
συναίνεσης δεν δείχνει, αλλά επιβεβαιώνει τη γνωστή εκβιαστική αλαζονεία της".

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63131244
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη