2 Ιουν 2011

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα λόγω ισχυρής βροχόπτωσης και διακοπή ηλεκτροδότησης στο κέντρο της πόλης

   Σε ποτάμια μετατράπηκαν δρόμοι της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας ισχυρής βροχόπτωσης που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το απόγευμα, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών και ισόγεια καταστήματα, κυρίως, στις δυτικές περιοχές της πόλης.

    Εξαιτίας της νεροποντής προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές, που δημιούργησαν έντονο μποτιλιάρισμα σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους της πόλης.

    Κλειστή έμεινε για τουλάχιστον μία ώρα, για λόγους ασφαλείας, η Περιφερειακή Οδός από την οδό Ωραιοκάστρου έως την οδό Μακρυγιάννη, λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα. Η κυκλοφορία σ’ αυτό το κομμάτι δόθηκε αργότερα το απόγευμα σταδιακά στην κυκλοφορία, ενώ χρειάστηκε να επιστρατευτούν δημοτικά συνεργεία για να απομακρυνθούν τα νερά από το οδόστρωμα.

    Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική δέχθηκε 55 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών και ισόγεια καταστήματα στις περιοχές Εύοσμος, Σταυρούπολη και Εύοσμο.

    Επιπλέον, προβλήματα από εκτεταμένες διακοπές -για περίπου δύο ώρες- σημειώθηκαν στην ηλεκτροδότηση του κέντρου της Θεσσαλονίκης, εξ' αιτίας βλάβης σε υποσταθμό της ΔΕΗ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη