2 Ιουν 2011

"Όχι" στην κατάργηση των τριών εφοριών του δήμου Λαγκαδα

Καταργούνται οι εφορίες Λαγκαδά, Σοχού, Ζαγκλιβερίου
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής του Τομέα Πολιτικής Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββας Αναστασιάδης, για την κατάργηση τριών εφοριών στον Δήμο Λαγκαδά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


« Η Επαρχία Λαγκαδά περιλαμβάνει στα όριά της δύο Καλλικρατικούς δήμους -Λαγκαδά και Βόλβης-, έχει έκταση περίπου δύο εκατομμύρια στρέμματα, ογδόντα οικισμούς με πληθυσμό πάνω από 110.000 κατοίκους, και με χιλιομετρικές αποστάσεις από την Θεσσαλονίκη που φτάνουν και μέχρι τα εξήντα χιλιόμετρα.

Έκπληξη προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών που με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των εφοριών καταργεί και τις τρείς εφορίες που εξυπηρετούσαν την Επαρχία Λαγκαδά (Λαγκαδά, Σοχού, Ζαγκλιβερίου).

Προβληματισμό για το αν η ψήφιση του « Καλλικράτη» για την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν σχέδιο αποκέντρωσης ή συγκέντρωσης του κράτους.

Ανησυχία για τις διαφαινόμενες προθέσεις της κυβέρνησης να ερημώσει ακόμη περισσότερο την Επαρχία.

Εμείς σε κάθε περίπτωση θα σταθούμε απέναντι σε αποφάσεις που παίρνονται ερήμην της τοπικής κοινωνίας, και οδηγούν σε μαρασμό την περιοχή.

Ο κύριος Υπουργός των οικονομικών πρέπει να καταλάβει ότι και οι κάτοικοι της περιφέρειας έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτούς των πόλεων.

Δεν είναι δυνατόν με τις αποφάσεις του να δυσκολεύει την καθημερινότητά τους και να οδηγεί ολόκληρες περιοχές σε υπανάπτυξη και ερήμωση.

Τον καλώ να επανεξετάσει το θέμα και να κάνει ουσιαστικό διάλογο με τους τοπικούς φορείς πριν αποφασίσει οριστικά.

Διαφορετικά η αντίδρασή μας θα είναι πολύ δυναμική».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη