1 Ιουν 2011

Ωχ πατέρα, η βασιλεία έχει βάσανα...


Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG».....

«θεωρείται πλέον βέβαιο ότι το ΔΝΤ δε θα καταβάλει το μερίδιό του στην επόμενη δόση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας στα τέλη Ιουνίου, επειδή δεν υπάρχουν εγγυήσεις από την ευρωπαϊκή πλευρά ότι η χρηματοδότηση του υφιστάμενου προγράμματος είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους 12 μήνες»....

Το ήδη βαρύ κλίμα επιδείνωσαν και οι δηλώσεις του Όττο Φρίκε, συμβούλου της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τον οποίο «η συμμετοχή του ΔΝΤ αποτελεί προϋπόθεση και για τη γερμανική συμμετοχή». Από τη Σιγκαπούρη η γερμανίδα καγκελάριος προσπάθησε να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα λέγοντας ότι «η σταθερότητα της Ευρωζώνης είναι το πιο σημαντικό για τη Γερμανία». Τόνισε επίσης ότι οι όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα δεν θα ληφθούν πριν από την ολοκλήρωση της έκθεσης των ελεγκτών που θα πρέπει να αναμένεται το νωρίτερο την Παρασκευή.

Αίσθηση προκάλεσε και ο τρόπος με τον οποίο η Αυστριακή ΥΠΟΙΚ προσπάθησε να διαλύσει τις ανησυχίες στο εσωτερικό της χώρας για τη συμμετοχή της Αυστρίας στην ελληνική χρηματοδότηση. «Μέχρι στιγμής έχουμε κερδίσει 19.000.000 ευρώ σε τόκους και δεν έχουμε χάσει ούτε ένα λεπτό, δανείζουμε τα χρήματα, δεν τα χαρίζουμε», τονίζει χαρακτηριστικά η Μαρία Φέκτερ.

Αντάλλαγμα σκληρότερα μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, για την κάλυψη του μεριδίου των 3,3δις€ του ΔΝΤ υπάρχει στο «τραπέζι» η πρόταση αυτό να γίνει από τον EFSF σε συνδυασμό με εκδόσεις εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου.

ΣΚΑΙ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη