14 Ιουν 2011

Σύσκεψη για το δυτικό θαλάσσιο μέτωπο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας με τους φορείς που εμπλέκονται στην προστασία και διαχείριση του Θερμαϊκού κόλπου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι
Δέλτα, Νίκος Γιουτίκας και Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάσος Κονακλίδης, ο Γενικός Διευθυντής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Νίκος Τσοτσόλης, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα, Θέμης Κουιμτζής, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Προστασίας και Ανάδειξης του Θερμαϊκού Κόλπου, της ΓΓ Μακεδονίας- Θράκης, Νικολέτα Τσικώτη, ο Πλωτάρχης Ιωάννης Μισπίνας ως εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Θεσσαλονίκης, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Βιομηχανίας και Περιβάλλοντος Ιωάννα Τζάκη και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.
Κατά τις τοποθετήσεις τους οι συμμετέχοντες ανέδειξαν τα προβλήματα που υπάρχουν και συζήτησαν για τις δράσεις τις οποίες θα αναλάβουν οι φορείς που εκπροσωπούν για να διορθωθεί η σημερινή κατάσταση. Επίσης, ύστερα από πρόταση του κ. Τζιτζικώστα θα πραγματοποιήσουν όλοι μαζί αυτοψία στην περιοχή για να δουν από κοντά τα προβλήματα και να σχηματίσουν πληρέστερη εικόνα για το μέγεθος της μόλυνσης. Η αυτοψία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 10.00 πμ και με σημείο συνάντησης την εκκλησία του Αγ. Νεκταρίου στο Δενδροπόταμο.

Ο κ. Τζιτζικώστας κατά την τοποθέτηση του ανέφερε : «Δεν θέλω η σημερινή μας συνάντηση να καταγραφεί ως μια ακόμα σύσκεψη, μαζί με τις πολλές που έχουν πραγματοποιηθεί για το θέμα αυτό. Θέλω να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία, ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να υπάρξει καλύτερη συνεργασία και συντονισμός για να διορθώσουμε τη σημερινή κατάσταση.
Ο σκοπός δεν είναι αποκλειστικά να αποδοθούν ευθύνες. Η κατάσταση είναι τόσο προβληματική που όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης. Στόχος είναι, με αφετηρία τη σημερινή σύσκεψη να συγχρονιστούμε, να συντονίσουμε τις υπηρεσίες μας και ο καθένας να κάνει αυτά που του αναλογούν για να διορθωθεί η σημερινή κατάσταση. Αυτή η σύσκεψη είναι το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσουμε συνολικά το ζήτημα της μόλυνσης του Θερμαϊκού και ξεκινάμε από το πιο μολυσμένο και προβληματικό σημείο γιατί η κατάσταση σε αυτή την περιοχή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ζητήματα περιβάλλοντος είναι για εμάς θέματα άμεσης προτεραιότητας και όποιος δεν τηρεί τους νόμους και δεν σέβεται το περιβάλλον θα μας βρει απέναντί του.».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη