22 Ιουν 2011

Εχω πληροφορίες για την κατ' αντιπαράσταση εξέταση Λεμούσια- Σαξώνη...

Στο κατά πόσο ο Σαξώνης μπορούσε να αποδείξει ότι συναντούσε κάθε εβδομάδα τον Μιχ. Λεμούσια  περιεστράφη όλη η κατ' αντιπαράσταση εξέταση των δύο, που έγινε το μεσημέρι.
Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, ο ανακριτής επέμεινε πολύ σε αυτό χωρίς να πάρει επαρκείς απαντήσεις. Συγκεκριμένα, ρώτησε τον Σαξώνη πού συναντούσε τον Λεμούσια για να του δώσει τα λεφτά. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο δικηγόρος του Λεμούσια αλλά και ο ίδιος και προσέθεσαν ότι εάν αληθεύουν οι καταγγελίες του Σαξώνη τότε οι δυο τους θα πρέπει να έχουν συναντηθεί 470 φορές (μία φορά την εβδομάδα επί 12 χρόνια), για να υποστηρίξουν ότι σίγουρα θα υπήρχαν μάρτυρες. Ο Σαξώνης απάντησε βλακωδώς ότι
οι συναντήσεις γίνονταν στο γραφείο του γενικού γραμματέα αλλά σε ώρες που οι άλλοι υπάλληλοι απουσίαζαν! Τότε ο Λεμούσιας παρατήρησε ότι στο γραφείο του υπήρχε και απογευματινή γραμματεία, ενώ το Καραβάν Σαράι είχε πάντα δύο φύλακες στις πόρτες, οι οποίες μετά το ωράριο εργασίας κλειδώνουν. Μπορεί ο κατηγορούμενος να μου φέρει έστω και έναν μάρτυρα ότι τον είδε να μπαίνει στο γραφείο μου όχι 470, αλλά μία φορά; (ρώτησε ο Λεμούσιας και απάντηση δεν πήρε)...
Επίσης, οι πληροφοριοδότες μου από το Δικαστικό Μέγαρο με ενημέρωσαν ακόμη ότι:

1. Στην αρχή της διαδικασίας ο Λεμούσιας έβρισε άσχημα τον Σαξώνη και κινήθηκε εναντίον του, με αποτέλεσμα ο ανακριτής κ. Αλεξίου να καλέσει δύο αστυνομικούς, που τον απομάκρυναν και παρέμειναν για προληπτικούς λόγους μέσα στο γραφείο του.
2. Εγιναν τέσσερις ερωτήσεις από τον κ. Αλεξίου και στους δύο κατηγορούμενους. Η διαδικασία κράτησε συνολικά 2,5 ώρες.
3. Οι τρεις ερωτήσεις αφορούσαν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την υπεξαίρεση. Ο κ. Αλεξίου ζήτησε να μάθει πώς ήταν δυνατό να αφαιρεθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό και να μην γίνει αντιληπτό.
4. Ο Σαξώνης προσήλθε μόνος του με το δικηγόρο του. Δεν είχε μαζί του ούτε ένα φάκελο, ούτε ένα χαρτί. Δεν έδωσε το παραμικρό στοιχείο ή ντοκουμέντο στον ανακριτή για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του.
5. Αντίθετα ο Λεμούσιας μπήκε με δύο χοντρούς φακέλους και σε κάθε ερώτηση απαντούσε με κάποιο έγγραφο. Έδωσε στον ανακριτή την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, των Ορκωτών Λογιστών και των άλλων ελεγκτικών οργάνων, τις ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες και άλλα έγγραφα για να στηρίξει τον ισχυρισμό του ότι δεν ήταν δυνατό ο ίδιος να έχει εντοπίσει την υπεξαίρεση όταν δεν την εντόπισαν αυτοί που ασκούν ελεγκτικό έργο...
6. Η καθυστέρηση με την αναζήτηση του σωστού εγγράφου κάθε φορά φάνηκε να ενοχλεί λιγάκι τον ανακριτή ο οποίος πολλές φορές ζήτησε από τον Λεμούσια να συντομεύει. 
7. Ο Σαξώνης ισχυρίστηκε ότι στα τέλη της δεκαετίας του '90 τον προσσέγγισε ο Λεμούσιας και του ζήτησε 150.000 ευρώ για τις ανάγκες της "Αναγέννησης"! Ο Λεμούσιας απάντησε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η φάρσα με τον καταχραστή να λέει ό,τι του κατεβεί στο κεφάλι χωρίς να προσκομίζει την παραμικρή απόδειξη.
8. Με το πέρας της διαδικασίας ο συνήγορος έσπευσε να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για το τι έγινε μέσα, ενώ ο συνήγορος του Λεμούσια απομακρύνθηκε γρήγορα γιατί στο μεταξύ είχε ήδη αρχίσει άλλο δικαστήριο του. Πάντως ο δεύτερος (Δημ. Τσάκος) έλεγε αργότερα ότι κατά την άποψή του και με βάση τα όσα ειπώθηκαν στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση ο Λεμούσιας πρέπει να αποφυλακιστεί γιατί δεν αποδείχθηκε τίποτε εναντίον του.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη