7 Ιουν 2011

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ» - ΑΝΘΡΩΠΟΙ;;;;;;; (ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ «ΑΝΤΙΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ»)

Η «Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης», ο παλιότερος σύλλογος για την προστασία του περιβάλλοντος, με ιδρυτή και ακόμα μέλος τον κ. Τρεμόπουλο!!!!!!!!!, απένειμε και φέτος, όπως κάνει άλλωστε κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αντιοικολογικά βραβεία σε δημόσια πρόσωπα, που κατά την άποψη των μελών της προέβησαν σε πράξεις κατά του Περιβάλλοντος.
Ψάχνοντας με περιέργεια να βρω ονόματα πολιτών, ξενοδοχείων, βιομηχανιών που ρυπαίνουν πράγματι οτιδήποτε τους περιτριγυρίζει, είδα ....... άλλα αντ’ άλλων.
Πρόσωπα, όπως αυτό του κ. Ιωάννη Ζουρνά, Προέδρου του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης, για «τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της κατασκευής εργοστασίων καύσης σκουπιδιών εντός του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και στον Αγ. Αντώνιο»! Πάνε καλά; Δεν πάνε, είναι ρητορικό το ερώτημα! Αν δεν υπήρχε αυτός ο άνθρωπος, που αφιέρωσε τη ζωή του σ’ αυτό το σκοπό, από τη Θεσσαλονίκη θα έλειπε ένας υποδειγματικός ΧΥΤΑ. Αλλά πάλι, οι χωματερές μπορεί να είναι πιο συμφέρουσες για ορισμένους!!!!
Πρόσωπα, όπως αυτό του κ. Γιάννη Βούρου, ηθοποιού και βουλευτή, γιατί είπε το «απεχθές»: «Καλή η οικολογία, αλλά να μην καταντά οικολαγνεία. Δεν μπορώ να σκέφτομαι που θα γεννήσει ο πελεκάνος και ένα αναπτυξιακό σχέδιο να τινάζεται στον αέρα». Τς, τς, τς πολιτικός άνθρωπος, δεν τον συμβούλευσαν οι παλαιότεροι; Αυτό δεν είναι «πολιτικά ορθό». Στην Ελλάδα του 2011 πολιτικά ορθό είναι να επιβιώσουν όλα τα πουλιά και να αποβιώσουν όλοι οι πολίτες!

Πρόσωπα, όπως αυτό του γενικού διευθυντή της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» κ. Πέτρου Στρατουδάκη «για την επιστολή του προς το ΤΕΕ / Τμ. Κ. Μακεδονίας, σχετικά με τη γνωμοδότηση-καταπέλτη του ΤΕΕ επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εξόρυξη χρυσού στην Αν. Χαλκιδική». Αυτό μάλιστα! Το καταλαβαίνω! Τι είπε ο Χριστός; Άμα μας χαστουκίζουν, άδικα ξ’άδικα, πρέπει να γυρίζουμε και το άλλο μάγουλο! Πολλώ δε μάλλον, όταν μας χαστουκίζουν «εραστές» του Περιβάλλοντος! Ακούς εκεί; Ο καθ’ ύλην αρμόδιος, διευθυντής της εταιρίας που λοιδωρείται, μεταλλειολόγος ο ίδιος, θέλησε να απαντήσει στο περισπούδαστο πόρισμα των μηχανικών – διαφόρων άλλων ειδικοτήτων - του ΤΕΕ/ΤΚΜ. Ανήκουστο!!!!! Ο ιερόσυλος, αντί να φροντίσει η εταιρία του να ρυπαίνει από τώρα τη γη, τον αέρα, τη θάλασσα, τα πουλιά και τα ζώα για να επαληθευτούν οι προφητείες περί καταστροφής των ανά τη Μακεδονία «οικολόγων», αυτός όχι μόνο φροντίζει να αποκατασταθούν παρελθούσες εξορύξεις, αλλά έχει το θράσος να απαντάει σε ανακριβή πορίσματα. Δεν πάμε καλά!

Κανονικά, η «Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης» και ιδιαίτερα το μέλος της κ. Τρεμόπουλος θα έπρεπε να χαίρονται, αν πιστεύουν οι ίδιοι τις προβλέψεις περί καταστροφής! Το νέφος της σκόνης από τη Χαλκιδική, που θα φθάσει και στη Θεσσαλονίκη!!!!! (μη σου πω και στη Λάρισα, αν ο άνεμος τους λυπηθεί λίγο) θα ολοκληρώσει ότι δεν κατάφερε ο Κεμάλ Ατατούρκ, ημέρα γιορτασμού του οποίου πρότεινε ο εν λόγω κύριος να καθιερωθεί στη Θεσσαλονίκη, επειδή ο σφαγέας γεννήθηκε εδώ!!!!!!!!!!!!
‘Ελεος, ποιος θα μας λυπηθεί επιτέλους; Ποιος θα μας σώσει απ’ τους «σωτήρες», που έχουν καθήσει στο σβέρκο μας;
Κάποιος να πει σ’ αυτούς τους κυρίους, ότι μέσα στο Περιβάλλον είναι και ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ο πολίτης, αυτός που παλεύει για την επιβίωσή του και που περιμένει πως και πως κάποια επιχειρηματική προσπάθεια για να ταίσει τα παιδιά του!
Μήπως πρέπει να γίνουμε ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ, για να αποφασίσει η Κυβέρνηση δια της Μπιρμπίλη (λέμε και κανένα αστείο!), να μας σώσει από τους αυτόκλητους «σωτήρες» μας;

Αναγνώστρια
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη