24 Ιουν 2011

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ και οι …ΑΛΛΟΙ

του ιατρού Βλάση Γωγούση


Ξέρω ,ξέρω ,θα πέσουν τώρα όλοι /ες πάνω μου να με «φάνε» αλλά εγώ θα το πω κι`ας το…. πιώ !

¨Όπως είναι γνωστό ,πριν πολλά χρόνια ψηφίσθηκε ο περιβόητος «νόμος Πεπονή».

Ο νόμος εξέπληξε τους πάντες ,εξόργισε τους βουλευτές (όλων των κομμάτων ) αλλά ικανοποίησε το «κοινό αίσθημα» για την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα καθαρότητά του !

Εξέπληξε, διότι για πρώτη φορά οι προς διορισμό συνέλληνες θα κρίνονταν από το Α.Σ.Ε.Π. ( στα τυφλά) με βάση τα προσόντα και τα μόρια ( τίτλοι σπουδών ,εντοπιότητα, οικογενειακή κατάσταση ,ηλικία, τυπικά και ουσιαστικά προσόντα κ.α.) και ο πίνακας επιτυχόντων και επιλαχόντων θα αναρτιόνταν σε κοινή θέα με δυνατότητα καταγγελίας (σε περίπτωση υποβολής ψευδών στοιχείων.)

«Αποδυναμώνονταν» όμως με τον νόμο αυτόν οι πολιτευόμενοι ( βουλευτές , Δήμαρχοι ,κλπ) , διότι δεν θα μπορούσαν πλέον να προωθούν τους «δικούς» τους , θα δικαιώνονταν όμως οι μη διαθέτοντες μπάρμπα στην….. Κορώνη !

Και ο Πεπονής; θα ρωτήσετε;, ποιος Πεπονής, σπανίως τον βλέπω η τον διαβάζω, έκτοτε (ερρίφθη μάλλον εις το ..πυρ το εξώτερον !)

Αλλά , αλλά που λέτε φίλοι μου , ο Πεπονής και …μεις οι υπόλοιποι, ξεχάσαμε τις…. «πόρτες και τα παράθυρα » ! Και ,η …..Ψωροκόσταινα - όπως ξέρετε – είναι φτωχή σε χρήμα αλλά πλούσια σε πονηριά.

Έτσι , ξαφνικά, γενικεύθηκε μια τακτική ( που προϋπήρχε για ειδικές η επείγουσες περιπτώσεις) και ….αντικατέστησε τον νόμο Πεπονή.

Ποια τακτική;, μα η πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ( 8μηνών συνήθως ).

«για την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών » και έτσι …γέμισε ο Δημόσιος τομέας από συμβασιούχους !!.

Κάποια στιγμή ,περνούσε το 8μηνο, μεσολαβούσε μια μικρή διακοπή ( για νάμαστε και σύμφωνοι με το γράμμα του νόμου ) και ξαναπροσλαμβάνονταν για άλλους 8 μήνες !.

Η συνέχεια είναι γνωστή :

Μετά την λήξη και της δεύτερης θητείας , οι συμβασιούχοι δεν έφευγαν, άρχιζαν οι απεργίες ( στις οποίες οι μόνιμοι συμπαραστέκονταν - διότι ….δούλευαν οι έκτακτοι και ….ξεκουράζονταν αυτοί !) ), ακολουθούσαν οι….. καταλήψεις , με κύριο αίτημα την μετατροπή των συμβάσεων σε «αορίστου χρόνου .»

Κι` έτσι ,τώρα, μόλις τόλμησαν να (ξανα) εφαρμόσουν τον νόμο Πεπονή έγινε χαμός.

Διαδηλώσεις , καταλήψεις , επεισόδια με κορυφαία επωδό το : «εμείς που εργαζόμαστε τόσα χρόνια » ,)

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ( δικός μου ).

(τώρα φίλοι μου συμβασιούχοι , ξέρω, θα αρχίσει το εναντίον μου υβρεολόγιο !!)

Αγαπητοί μου συμβασιούχοι,

Αντί να πείτε «ευχαριστώ» πού μπήκατε στο δημόσιο και παραμείνατε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ (άϊντε παρατύπως) επί σειρά ετών με διάφορα τεχνάσματα -διότι κάποιος πολιτευτής σας βόλεψε - τώρα εκτοξεύετε κατάρες και απειλές.

Αφού με τον τρόπο αυτόν καταλάβατε τις θέσεις ΚΆΠΟΙΩΝ ΆΛΛΩΝ συμπολιτών σας που ματαίως περίμεναν να προκηρυχθούν διαγωνισμοί για να συμμετάσχουν κι`αυτοί , τώρα απαιτείτε να παραμείνετε στο δημόσιο ΙΣΟΒΙΩΣ , θάβοντας για πάντα τις ελπίδες τους !

Παραβλέποντας το γεγονός ότι , όταν εσείς παίρνατε τους μισθούς και τα παρεπόμενα (επιδόματα, δώρα Πάσχα-Χριστουγέννων, άδειες κ.α.), όταν εσείς ,εξασφαλίζατε υγειονομική περίθαλψη και ασφαλιστικά δικαιώματα, οι «άλλοι» περίμεναν κι` ακόμη περιμένουν .

Ναι ,κύριοι συμβασιούχοι , βρίστε με, διαψεύστε με, κατηγορήστε με για αναλγησία ,αλλά αυτά που γράφω παρά πάνω με πνίγουν ,θέλω να τα πω κι`ας επισύρω την μήνη και το ανάθεμα σας.

Όχι ότι περιμένω βέβαια χειροκρότημα η μπράβο η ευχαριστώ απ`τους «αδικημένους», γιατί, στον τόπο αυτόν οι «μπροστάρηδες» μένουν κατά κανόνα μόνοι!

Δρ Βλάσης Γωγούσης

Υστερόγραφο :

Και επειδή γνωρίζω ότι θα σπεύσουν αρκετοί να με «στολίσουν» με ποικίλους χαρακτηρισμούς (άσχετο, συναλλασσόμενο κ.α.),διευκρινίζω ότι :

χώρια από τους γνωστούς ταξικούς, και κοινωνικούς αγώνες μου ,που από την εφηβεία μου ξεκίνησα και μέχρι τώρα συνεχίζω, άσκησα το επάγγελμα του γιατρού, εργαζόμενος ανελλιπώς μέχρι τα 70 χρόνια μου.

Διετέλεσα πρόεδρος και αντιπρόεδρος - επί σειρά ετών - 2 μεγάλων Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης ,αποποιηθείς εγγράφως και στις 2 περιπτώσεις ,της νομίμου αμοιβής μου.

Και με την ευκαιρία σας διαβεβαιώνω ότι :

Αν βρεθεί έστω και ένας - έστω και ΕΝΑΣ επαναλαμβάνω. - ,που να δηλώσει ότι -κατά την διάρκεια της μακροχρόνιας πορείας μου - μου προσέφερε-για παράνομη συναλλαγή- μία δραχμή η ένα Ευρώ και τα δέχθηκα , να το δηλώσει με όποιον τρόπο θέλει, δημοσίως και γω, ορίζοντας ημερομηνία και ώρα , θα υποστώ δημόσιο εξευτελισμό σκίζοντας ενώπιον του κοινού το πτυχίο μου στην είσοδο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη