24 Ιουν 2011

Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης Μπίρη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΤΑΣΟΥ ΜΠΙΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΡΗ

24 ΙΟΥΝΙΟΥ 20.30 ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση των αρχιτεκτόνων Τάσου Μπίρη και Δημήτρη Μπίρη στο Φουαγιέ του Δημαρχείου που..
 θα διαρκέσει από τις 24/06/2011 έως τις 24/07/2011.

Παρουσιάζεται μέρος της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε προσφάτως στο Μουσείο Μπενάκη, με υλικό που αποτελεί ευγενή χορηγία μετ’ επιστροφής, του Μουσείου προς το Δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για επιλογή από το μελετημένο και πραγματοποιημένο έργο των δύο αρχιτεκτόνων και δασκάλων ειδικά στον τομέα των Δημόσιων κτιρίων, ανάμεσα τους και το Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Εκτίθενται σχέδια και εικόνες, καθώς και η μακέτα του Νέου Δημαρχείου.

Τα περισσότερα από τα θέματα που έχουν επεξεργαστεί ο Τάσος Μπίρης και ο Δημήτρης Μπίρης αποτελούν βραβευμένες προτάσεις σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς, με τους οποίους έχουν ασχοληθεί σχεδόν αποκλειστικά επί σαράντα περίπου χρόνια. Αναλόγως καταγράφεται και η αρχιτεκτονική τους ως κοινωνική, δημοσίως κρινόμενη επιστημονική και καλλιτεχνική δράση, στο ευρύ πνεύμα του Ύστερου Ελληνικού Μοντερνισμού.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 20.30
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη