22 Ιουν 2011

Ο πρώτος Ασσύριος βουλευτής στην Τουρκία είναι γεγονός!

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 18-6-2011
Ο Ερόλ Ντορά έκανε έκκληση προς τους Ασσύριους ¨γυρίστε πίσω¨
ΑΜΕΝΤ – Ο Ασσύριος δικηγόρος Ερόλ Ντορά που εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε στην ιστορία ως ο πρώτος βουλευτής Ασσυριακής καταγωγής στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ο Ντορά μιλώντας στο Φιράτ δήλωσε πως ¨Η εκλογή μου αποτέλεσε ένα βήμα για την
αδερφοσύνη των λαών¨. Απευθυνόμενος σε αυτούς που έχουν μεταναστεύσει στις Δυτικές χώρες ανέφερε : ¨ Ελπίζω πως όλοι οι συμπολίτες μας που έχουν μεταναστεύσει να γυρίσουν στην χώρα τους, να επενδύσουν, και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να ενδυναμώσουμε την δημοκρατία¨.
Ο Ερόλ Ντορά είναι ένας δικηγόρος Ασσυριακής καταγωγής, από τον αρχαίο αυτόν λαό της Μεσοποταμίας. Γεννημένος το 1964. Γεννήθηκε στο χωριό Χεσένα της περιοχής Σιλόπης του νομού Σιρνάκ και από παιδί αναγκάστηκε να μεταναστεύσει μαζί με την οικογένεια του στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ένας εκπρόσωπος των λαών που χρωμάτιζαν αυτά τα εδάφη όπως οι Ασσύριοι, Εζιντί, Κελντάνι, Ναστούρι και Αρμένιοι.
Τις εκπαιδευτικές δυνατότητες που δεν μπορούσε να βρει στο χωριό τις βρήκε στην Κωνσταντινούπολη. Τελείωσε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο στην Κωνσταντινούπολη. Τελείωσε την νομική στην Άγκυρα.
Ο Ντορά αναφερόμενος σχετικά με τις ειδήσεις ότι για πρώτη φορά εξελέγη Ασσύριος στην βουλή είπε : ¨ Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι είδηση όχι η εκλογή ενός Ασσύριου, αλλά το γιατί δεν είχε βγει μέχρι σήμερα ένας Ασσύριος. Τα λόγια πως στην Τουρκία όλοι οι πολίτες είναι ίσοι, μένουν στη θεωρία. Είμαι ένας από αυτούς που πιστεύουν πως αυτή η ισότητα πρέπει να βιωθεί και στην πράξη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη