10 Ιουν 2011

Κολοκοτρώνης εναντίον νοθείας καυσίμων

Επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Άγγελος Κολοκοτρώνης προς τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος με θέμα: «Άτρωτα τα κυκλώματα νοθείας καυσίμων, παρά την επιβολή προστίμων και το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο», συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.
Ο βουλευτής μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Έχουν αποθρασυνθεί τα κυκλώματα λαθρεμπορίας και νοθείας καυσίμων, γιατί γνωρίζουν ότι από το 2003 μέχρι σήμερα δεν έχει τελεσιδικίσει καμία από τις 174 σοβαρές υποθέσεις νοθείας καυσίμων. Από το 2003 έως το 2009 επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 14,3 εκατομμυρίων ευρώ για τα οποία εισπράχθηκαν μόλις 3,8 εκατομμύρια, δηλαδή ούτε το 1/3 αυτών, τη στιγμή μάλιστα που ο τζίρος από το λαθρεμπόριο καυσίμων ανέρχεται ετησίως στο 1 δις ευρώ, δεδομένου ότι για κάθε λαθραίο λίτρο που διακινείται, ο λαθρέμπορος κερδίζει 1 ευρώ.

Από τα πρατήρια που εντοπίστηκαν να παρανομούν κατ΄ εξακολούθηση και στα οποία έχουν καταλογισθεί σωρεία παραβάσεων, από πειραγμένες αντλίες και νοθεία καυσίμων μέχρι μη τήρηση βιβλίων, αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν. Το ίδιο ισχύει και για γνωστή εταιρία που έκανε εικονικές εξαγωγές καυσίμων, αν είναι δυνατόν, στη Σαουδική Αραβία.

Κανείς πια δεν φοβάται τους ελέγχους, αφού παρέχεται ένα άτυπο καθεστώς ασυλίας στους παρανομούντες, εξαιτίας τω αργών ρυθμών που κινείται η δημόσια διοίκηση, των ασαφειών στο νομοθετικό πλαίσιο και της αναποτελεσματικότητας των ελεγκτικών μηχανισμών.»

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη