21 Ιουν 2011

Πατριώτες δεν είναι....

του Σπυρίδωνος Σουσάνη


Εξακολουθεί να μας μαστίζει η κατάρα που μας διαιρεί από την επανάσταση του 1821 έως τις μέρες μας, στο ιδιαίτερο είδος της δυτικής σκλαβιάς που είναι η σκλαβιά της προτίμησής μας.

Τότε διαιρεμένοι σε Γαλλόφιλους, Αγγλόφιλους, Ρωσόφιλους. Σήμερα...
 καταδικάζουμε και κατακρίνουμε τις Μαρξιστικές και σοσιαλιστικές ιδέες, και άλλοι εκείνους που ακολουθούν καπιταλιστικές ιδέες.

Τελικά αλληλο-πολεμούμαστε, όχι για δικές μας διαφορές αλλά για ξένες και κανείς από μας δεν φαίνεται να θυμάται πια, τις ντόπιες αξίες, τη δική μας πολιτιστική παράδοση.

Ο σύγχρονος Έλληνας του καναπέ διέρχεται μια τραγική κρίση ταυτότητος.

Κατάφεραν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις συνεπικουρούμενες από ΜΜΕ να αποκόψουν τον Έλληνα από τις ρίζες τους.

Ο σύγχρονος Έλληνας είναι ένα θλιβερό νόθο παιδί χωρίς γενιά, χωρίς αυτογνωσία, χωρίς ταυτότητα.

Πως ορίζεται η έννοια του Έλληνα πατριώτη ;

Μας την καθόρισε άθελά του ο Κίσσινγκερ.
Ιστορία, γλώσσα, Θρησκεία.

Είναι αυτοί οι 3 πυλώνες που στο πέρασμα των 400 χρόνων κράτησαν ζωντανά γενιές και γενιές τις ρίζες μας. Ο συνεκτικός κρίκος που δεν άφησε να αλλοιωθεί ο ελληνισμός. Είναι ο πολιτισμός μας, η αγωνιστικότητα του Έλληνα να πολεμήσει στο πλευρό της Δύσης για Ελευθερία στον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον Κομμουνισμό. Ήμασταν οι ήρωες όταν εξυπηρετούσαμε τα συμφέροντα τους με οικονομικές και ανθρώπινες θυσίες, κοινώς τα θύματα σε καιρό πολέμου.

Ήμαστε πάλι τα θύματα σε καιρό ειρήνης προκειμένου να εκμεταλλευτούν οι σύμμαχοί μας, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας κάνοντας αποικία την Ελλάδα.

Αν οι σύγχρονοι Έλληνες δεν βρίσκονταν σε ύπνο βαθύ, θα γνώριζαν ότι η εγκατάλειψη των παραδόσεών μας δεν είναι στοιχείο εθνικιστικό όπως το θεωρούν οι σύγχρονοι προοδευτικοί αλλά υπαρξιακό υφάδι της ζωής μας που δημιούργησε τους Μακρυγιάννηδες και τους Παπαδιαμάντηδες. Δεν είναι το θέμα φιλολογικό αλλά ζωής και θανάτου για την σύγχρονη Ελλάδα.

Ποιος είναι Πατριώτης ;;

Πατριώτης είναι όποιος στηρίζει την πολιτική με βάσει τις παραπάνω πολιτισμικές μας αξίες.

Μόνο τότε η πυξίδα θα δείξει τι είναι καλό για την Πατρίδα. Αυτό πρέπει να είναι ο γνώμονας πολιτικής συμπεριφοράς και όχι υπό το πρίσμα ελληνικών και ξένων συμφερόντων.

Μόνο τότε τα κόμματα, η πολιτική, οι πολιτικοί που δεν συνδέονται με ιδέες πολιτισμικότητας και νόθευσης των ελληνικών αξιών, αλλά έχουν ως προΰπόθεση τι είναι καλό και συμφέρον για την Ελλάδα.

Μόνο τότε απαλλαγμένοι από μικροκομματικά συμφέροντα από ξένες επιρροές και προσωπικές φιλοδοξίες. 
Πατριώτες είναι όσοι αγωνίζονται για τα εθνικά συμφέροντα, δεν θεωρούν την σημαία ένα πανί που το πήρε ο αέρας, όσοι ήσαν κατά του σχεδίου Ανάν, και όσοι δεν υπογράφουν μνημόνια εν κρυπτό, υποθηκεύοντας την χώρα τους.

Πατριώτες είναι όσοι δεν υποσκάπτουν πολιτικά ελληνικές περιοχές όπως η Θράκη, επιτρέποντας σε όσους έχουν βλέψεις για την αυτονομία της να αλωνίζουν ανεξέλεγκτα και να ξεσηκώνουν τον πληθυσμό ή να επεμβαίνουν στην Ελληνική επικράτεια.

Πατριώτες δεν είναι όσοι συμβιβάζονται προκειμένου να διατηρήσουν την καρέκλα τους και δεν διεκδικούν τα Ελληνικά δικαιώματα διεθνώς.

Πατριώτες δεν είναι όσοι έτσι αυτοκαλούνται προκειμένου να περάσουν ανθελληνικές θέσεις αλλά, κρίνονται από τις επιλογές τους.

Η παρακάτω ξένη δημοσίευση είναι χαρακτηριστική.

Για «καταστροφικό ελληνικό μήνυμα» και «πολίτες χωρίς κριτική σκέψη» κάνει λόγο η Die Welt:

«Οι Έλληνες στέλνουν έναν καταστροφικό μήνυμα» γράφει, τονίζοντας πως «στην Ελλάδα όλοι φέρουν μερίδιο ευθύνης για το ελληνικό χρέος, τόσο οι πολιτικοί όσο και τα συνδικάτα, που αγνοούν την πραγματικότητα, και οι πολίτες χωρίς κριτική σκέψη».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη