26 Ιουν 2011

Ομολογία Βενιζέλου οτι παραπλάνησε τον κόσμο...

Όταν ο νέος "Τσάρος" της υποτιθέμενης οικονομίας μας παραδέχεται ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι "βαριά και σε πολλά σημεία τους άδικα" δεν ομολογεί, επί της ουσίας, ότι εδώ και μια εβδομάδα πετούσε στάχτη στα μάτια του κόσμου όταν μιλούσε για φορολογική δικαιοσύνη; Άλλα έλεγε  όταν ανέλαβε καθήκοντα και άλλα μόλις κάθισε στην καρέκλα. Μονομιάς διέψευσε τις προσδοκίες που ο ίδιος δημιούργησε. Στηριζόμενος στην αδιαμφισβήτητη ρητορική του ικανότητα, ο Μπένι κατάφερε να...
παραπλανήσει χιλιάδες κόσμου που είχε ανάγκη να πιστέψει ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να είναι τόσο "σκληρός" όσο ο προκάτοχος του. Μόνο που στην πράξη αποδείχτηκε ότι μας πουλούσε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.

Οι δικαιολογίες ότι τα μέτρα ήταν αναγκαία "γιατί μόνο έτσι εξυπηρετείται τη σιγμή αυτή μια αδήριτη εθνική ανάγκη" ο κόσμος τα ακούει βερεσέ γιατί έχει κουραστεί να πληρώνει. Και γνωρίζει ότι, αν και μισθωτός ή συνταξιούχος, θα κληθεί να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη την ίδια ώρα που οι έχοντες και κατέχοντες πίνουν στην υγειά των κορόιδων. Μόνο που θα ήταν πιο αντρίκειο αν ο Βενιζέλος έκανε δημόσια την παραπάνω παραδοχή -σε κάποιο δελτίο ειδήσεων ας πούμε από αυτά που βγαίνει κάθε τρεις και λίγο- και όχι μέσω μιας ψυχρής επιστολής που μοιράστηκε στον Τύπο το απόγευμα του Σαββάτου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη